Diner / Food / Lunch

Courgette spaghetti met kikkererwten

De spiraalsnijder die al enkele maanden in de verpakking staat, gekregen van mijn verjaardag moest een keer gebruikt worden. Ik had al een week een courgette liggen, die ik binnen enkele dagen toch niet op zou krijgen. En weggooien vind ik ook zo zonden om te doen. Op internet met ik op zoek gegaan welke gerechten er gemaakt konden worden met een courgette en een spiraalsnijder. Daarnaast had ik nog tomaatjes en een broccoli die ook op moesten. Ik kwam al snel uit bij courgetti. Dit is spaghetti gemaakt van een courgette. Hierover vind je het recept die ik gemaakt heb om courgetti te maken. Veel kook plezier. X

Wat je nodig hebt

Wat heb je nodig  voor 1 persoon/ 2 personen

  • Blikje kikkererwten
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • Bakje tzatziki
  • Kleine tomaatjes (niet op de foto)
  • Olijfolie
  • Komijnpoeder
  • Zwarte peper
  • Kruidenmix (is te koop bij Xenos); Knofloof, rozemarijn, chili, curcuma, tijm, paprika, basilicum, nootmuskaat

 

Zet de oven aan op 200 graden. Eerst vul je de waterkoker met genoeg water. Ondertussen snij je de roosjes van de broccolisteel af. De roosjes was je onder de kraan en snij je door de helft. Als het water gekookt is, vul je de pan met broccoli en water. De pan zet je op een laag vuur. Het koken van de broccoli gaat hierdoor sneller.

Nu zijn de kikkererwten aan de buurt. Je laat ze in een zeef uitlekken en dept ze af met keukenpapier. Op een bakplaat leg je bakpapier en daar leg je de kikkererwten op. Je bestrooi ze met de kruidenmix, peper, komijnpoeder en olijfolie. Beetje door elkaar roeren en klaar om 20 minuten de oven in te gaan.

Kikkererwten mixen

Vervolgens was je de courgette onder de kraan. Je snij de courgette in stukken zodat je het gemakkelijk kan gebruiken in de spiraalsnijder. Tevens snij de tomaatjes door midden. Houd wel de kikkererwten in de gaten. Deze moeten een beetje knapperig/stevig worden.

Slierten maken

Zodra de broccoli gaar begint te worden, giet je het af. De courgetti kan nu de pan in . Smeer de pan in met olijfolie om te bakken. Doe de courgetti, broccoli en tomaatjes in de pan. Dit heeft niet lang nodig, ga af op je gevoel. Ik kook altijd op gevoel en houd eigenlijk nooit echt de tijd bij. Na 4 a 5 minuten voeg je de tzatziki toe. Zachtjes laten pruttelen, want het eten moet wel warm zijn.

Pannetje vol

Zodra dit klaar is, haal je de kikkererwten uit de oven en leg je ze op een schaal. Nu kan je een bord klaarmaken.

Courgetti met kikkererwten, tomaat en broccoli

Eetsmakelijk

 

❤ Annemieke

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *