Blogtips
Blogtips

8 tips als je weinig tijd hebt om te bloggen.

Voor mij is bloggen jammer genoeg nog geen fulltime baan en eigenlijk wil ik dit ook niet hoor. In mijn blogartikel 8 tips als je weinig tijd hebt om te bloggen, lees je waarom ik bloggen parttime doen in het chaotische leven en ik dit veel fijner vind naast mijn werk als maatschappelijk werker. Ik ben ontzettend blij met het HBO MWD diploma die ik heb en om in dit domein werkzaam te zijn. Ik ben een persoon die zich in zet voor anderen mensen om hen bij psycho-sociale ‘problemen’ te ondersteunen en te begeleiden. Bloggen is voor mij parttime, leuk en vooral nog steeds leerzaam. Wat ik al bereikt heb in de bloggerwereld, daar ben ik ontzettend trots op. Naast het feit, van toendertijd een studie en stages/bijbanen en nu een baan en huishouden, moet er natuulijk nog tijd over zijn om te bloggen. Hoe pak ik dit aan, in dit chaotische drukke leven :-). Ik weet dus hoe het is om weinig tijd de hebben om te bloggen en ik geef je graag mijn 8 tips.

1. Heb duidelijk hoe vaak, wanneer en waarover je wil bloggen

Als je weinig tijd hebt om te bloggen en je wilt blijven bloggen moet je bedenken hoe vaak en wanneer je in de week wil bloggen. Ik ‘probeer’ de dinsdagavond en de woensdag hiervoor in te blokken. Daarnaast ben ik begonnen om vaste onderwerpen op die 2 dagen in te delen om aan te schrijven. Het online komen van een artikel gebeurd pas als het klaar is en verschilt per dag, wanneer dit online komt. Ook om hier bij mij de druk en stress weg te nemen, van ow donderdag is het online dag, wat je vaak op Youtube tegenkomt.

2. Weet je waarover je wil schrijven, maak van elke artikel een concept

Meerdere ideeën die oppoppen, maar tijd ho maar. Ik ken dit, jij ook? Onderwerpen die eigenlijk nu online moeten, omdat het de tijd daarvoor is, het moment. Ik schrijf mijn ideeën die oppoppen in mijn telefoon of ik werk het hele artikel uit. Ik heb niet altijd mijn blogomgeving bij de hand en/of geopend. Zodra ik in mijn blogomgeving kom hoef ik het concept alleen maar uit te schrijven en natuurlijk de rest wat bij het maken van een artikel komt kijken.

3. Schrijf in stapjes

Heb je geen tijd om een heel artikel te schrijven, schrijf het artikel in stukjes. Voor jezelf ben je goed bezig, zit je al in de flow van het onderwerp of onderwerpen en is het gemakkelijker om er aan te starten zodra je weer een moment hebt om te werken aan je artikel.

4. Maak foto’s voor meerder artikelen tegelijk

Het maken van de perfecte foto, ach he. Pff, hoeveel moeite moet je daarvoor doen he om voor een andere een goed resultaat te boeken. Als jij het resultaat maar goed vind, wat een andere hiervan vind? Je bent al immers tijd en energie aan het steken om foto’s voor een artikel te maken, maar waarom niet gelijk voor 2 andere artikelen.

5. Schrijf artikelen die weinig tijd kosten

Nou voor mij geldt dit zeker niet, want dit is echt heel divers bij mij. Een recept artikel uitwerken kost minder tijd, als ik over de nieuwste modetrends of een event schrijf. Het is maar net wat jij zelf wil en over wil schrijven.

6. Schrijf artikelen vooruit als je meer tijd hebt

Heb je naast je vaste blogdagen nog andere momenten in de week waarin je opeens tijd over hebt om artikelen te schrijven, pak deze momenten waardoor je vooruit kan schrijven. Helaas lukt dit bij mij nog steeds niet. Meerdere blogmomenten in de week inplannen. Maar heb je een chaotisch druk leven, dan kun je beter bloggen wanneer het jou uitkomt Of je nou wel of geen zin hebt; als je je hier aan houdt, komen er in elk geval artikelen online.

7. Discipline

Ik snap als je soms geen zin hebt, dit heb ik ook. Maar je moet beseffen als je wilt groeien met je blog het belangrijk is om consistent te bloggen. Hieruit kunnen samenwerkingen ontstaan en bekendheid. Tijd en doorzettingsvermogen.

8. Werk het niet, dan werkt het niet

Als jij je planning voor 70% gehaald heb is dit prima, want je hebt al z’n druk en chaotisch leven. Maar als je gaat merken dat je na 2,5 week geen blogartikel online hebt gezet terwijl je dit wel van plan was, is je planning die je nu hebt niet haalbaar. Je kunt beter gaan voor minder blogartikelen dan jezelf veel stress te bezorgen.

Welke blogtips heb jij als je weinig tijd hebt om te bloggen?

Meer blogtips

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *