Drinks

Advocado smoothie met druiven

mei 9, 2019

Advocado is ontzettend populair. Je kan het gebruiken voor in een salade, je kan er een spread van maken voor op je boterham of voor een wrap. Maar ook een schoonheidsmasker. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan wel iets met een advocado maken.

Een aantal leuke weetjes over de advocado

  • De advocado is een boom in Centraal- Amerika. Wat wij eten is de vrucht van deze boom.
  • De vrucht bevat veel olie. Deze olie bestaat uit onverzadigde vetten. Wat gunstig is voor je cholesterol gehalte.
  • Ook bevat de vrucht veel mineralen waaronder ijzer en kalium. Tevens bevat het veel proteine.
  • De naam komt van Nahuatl- woord ahuacatl dat ook wel ‘teelbal’ betekent. (hahaha) Wie had dit gedacht. Nu kijk jij vast anders naar deze vrucht.

Ik heb van een rijpe advocado een smoothie gemaakt. Tevens had ik twee bakken druiven die bijna een week in de koelkast hebben gestaan. Dit kreeg ik niet op en weggooien is zonde en niet nodig. Hierdoor was het de uitgelezen kans om weer een excus te hebben, om een lekkere smoothie te maken.

Wat heb je nodig?

Benodigdheden voor de smoothie

Dit recept is voor 1 a 2 personen

  • 1 rijpe advocado
  • Een glas amandelmelk
  • Een schaaltje met druiven
  • Blender
  • Drinkglas

Was de druiven af met water en doe alles in de blender. Vervolgens schenk je de amandelmelk toe. De advocado houd je vast of wat jij handig vindt. Je snij de vrucht doormidden en draait de vrucht rond, zodat hij in z’n geheel doormidden gesneden is. Het mes leg je neer en je draait de vrucht met twee handen open. Nu heb je twee delen van de vrucht in je handen. De ene kant daar zit een pit in en in de andere kan een rond gat. Als de advocado erg rijp is gaat de pit er vlot uit, je hoeft alleen maar even in de vrucht te knijpen, dan komt de pit omhoog. Zo niet gebruik je een mes die je erin zet of andere een klein lepeltje die je onder de pit schuift. Dit laatste doe ik vaak. Als de pit eruit is lepel je met een lepeltje al het vruchtvlees eruit en dit voeg je toe aan de rest wat in de blender zit. Nu is het een kwestie van aanzetten en wachten tot het een mooi papje is.

Alles in de blender


Vind jij de advocado lekker of niet? En zou jij ook deze smoothie maken of weet jij nog een ander recept met de advocado? Ik lees graag je reactie onder dit blogartikel.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *