Uncategorized

Alleen dieren dragen bont

Ben jij je er al van bewust wat je draagt of op je huid smeert? Over verzorgingsproducten weten we dat het eerst een lange weg te gaan heeft, voordat het te koop is. Het moet natuurlijk goed getest worden zodat wij ‘mensen’geen rare vertoningen krijgen. Negen van de tien keer wordt dit eerst op dieren getest, maar gelukkig zijn er steeds meer alternatieven.
http://www.proefdiervrij.nl/

Nog een verschrikkelijk onderwerp is het dragen van echt bont ! Wat bezielt jou in vredesnaam om met een dood dier rond te lopen die alleen geproduceerd en gedood wordt om zijn mooie, warme, zachte vacht.
De rest van het dier wordt weggegooid. Zelf verbijt ik me steeds meer als ik mensen op straat zie met echt bont, vaak hebben ze geen idee van de herkomst. Steeds vaker zie je het op straat. Die winterjassen, die gewatteerden/ leren jassen met een echte bontkraag! Een dood dier draag je mee op je schouders of er zijn zelf jassen met warme polsbandjes. Die dunne zachte haren, vachtjes van dieren.
Merken als Nickelson en Moscow hebben dieronvriendelijke jassen ondanks dat er genoeg alternatieven op het gebied van fake fure zijn, hoewel je hier ook niet zeker van moet wezen want het komt soms nog wel eens voor dat komt dat in het nep bont wat echt bont is verwerkt.
Op de bontlijst vind je namen van merken/winkels die echt bont verkopen!
http://www.bontvoordieren.nl/te-bontlijst/

Deze dieren worden echt alleen maar gefokt voor hun vachtje. Er bestaan verhalen dat de dieren levend van hun vacht verlost worden! Hoe zou jij het vinden of hoe zou jij je voelen als jou vel of haren in 1 keer van je botten wordt getrokken?
Ik zou het uitschreeuwen van de pijn. En ook al vinden sommige mensen dat de dieren geen gevoel hebben of niet met respect behandeld moeten worden, deze mensen hebben zelf geen hart of gevoel!
Het zijn barbaren en denken alleen maar aan geld want goed bont levert geld op. Deze jassen blijven jammer genoeg een fashion item en vooral jongeren hebben geen idee met wat voor leed ze rondlopen omdat al hun vrienden ermee rondlopen. om alleen maar stoer en cool over te komen. Kijk mij is!
Er zijn genoeg mooie jassen zonder echte bontkragen

Persoonlijk moet ik eerlijk toegeven dat ik tien jaar geleden toen ik zestien was, had ik ook een leren jas met een echte bontkraag! Dit was toen ook een fashion-item en ik als modeliefhebber wil je natuurlijk meedoen en vooral rond die leeftijd. Op die leeftijd was ik me er niet van bewust of hoorde je er niets over. Ik niet iig!
Nog steeds heb ik deze jas maar zonder bontkraag draag ik het. Wel zo netjes, want ik zou me kapot schamen!

Doe de bonttest!


  Voeltest

Wrijf het bont tussen je duim en wijsvinger
  • Echt bont voelt glad en zacht aan.
  • Imitatiebont voelt stroef aan, een beetje plakkerig zelfs.

  Kijktest

Blaas zachtjes op de haartjes, zodat je de onderlaag goed ziet.
  • Echt bont bestaat vaak uit diverse soorten haar. De ondervacht is pluizig, zoals bij een poes of hond. Vaak steken er lange, dikkere haren uit die aan de onderkant meestal een andere kleur hebben. De onderste laag is echt leer.
  • Imitatiebont valt niet zo soepel uit elkaar als echt bont. Alle haren zijn ongeveer even dik. Vaak zijn niet duidelijk echt verschillende soorten haar te zien. De lange haren zijn in één kleur. De onderste laag is van stof.
Deze twee testjes kun je beter niet in de winkel doen!

Priktest
Prik met een speld dwars door het bont.
  • Echt bont: de speld gaat er moeilijk doorheen. Je moet even doordrukken.
  • Imitatiebont: de speld glijdt gemakkelijk door de onderlaag.
Vuurproef
Trek voorzichtig een paar haartjes uit het bont en houd deze bij een vlam.
  • Echt bont verschroeit als je eigen haar. De haartjes verschrompelen helemaal. Stinkt ook net zo.
  • Imitatiebont smelt en ruikt als verbrand plastic. Aan de topjes voel je harde bolletjes. (Eerst laten afkoelen!)
Twijfel je nog na deze test? 
Niet kopen, niet aantrekken!

honden fokkerij

Staat jou bontkraag hier tussen,, Lees het stukje aandachtig!
http://www.bontkragen.nl/bontkragen/

Of ken jij mensen die echt bontdragen! Bekeur ze!
http://www.bontkragen.nl/bekeurmee/

http://www.bontkragen.nl/
http://www.bontvoordieren.nl/

Heb jij zelf een jas met een bontkraag? Waarom draag jij dit?

Reacties

oktober 13, 2013 bij 1:04 pm

Goed artikel!
Ik zocht een paar weken geleden een jas zonder nep of echt bont, ik vind het namelijk niet echt mooi! Nou zeg wat een tocht was dat een jas zonder bont vinden! Ik hoop dat ik snel een perfecte jas vind zonder bont!!
Ik heb trouwens een macbook ik weet niet precies wat voor maar hij is al meer dan 3 jaar oud, ik heb hem ook van en voor school!

Liefs,

oktober 13, 2013 bij 4:31 pm

Heel goed artikel! Ik snap gewoon niet dat er mensen zijn die überhaupt nog echt bont willen dragen..oktober 14, 2013 bij 11:22 am

Ik bezit zelf wel een hele oude vintage bont jas..

Als ik dit soort dingen zie voel ik me wel slecht, maar ditzelfde wordt toch ook gedaan bij het eten van vlees en het dragen van leer?
Ik zag laatst keuringsdienst van waarde over kippen, dat wil je ook niet zien..

En dan snap ik niet waarom er wel zo'n ophef wordt gemaakt over bont, maar bij het eten van vlees etc keren we onze rug ernaar toe?

http://www.style-chameleon.com

DR FISH TREATMENT GIVEAWAY!!!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The oversized issue

oktober 11, 2013

Travel: 5X heerlijke huizen.

oktober 15, 2013