Uncategorized

Autumn & Winter trends 2012-2013

augustus 25, 2012
The trends for women
De winkels en webshops komen langzamerhand al vol te liggen met de allernieuwste herfst/wintercollecties.
Ook op diverse sites en tijdschriften staan artikelen over de nieuwste trends.
Je ziet zoveel dat je niet meer weet wat de trends voor het komende seizoen zijn.
Ik ga je in een aantal blogposten deze trends laten zien.


Allereerst een overzicht van de hoofdlijnen.
1. De mood: chique en rijk!
De mood voor de komende winter is vrouwelijk, chic en rijk. Kleuren als paars, groen, elektrisch blauw en oranje sieren het kleurenpalet maar ook zwart komt weer helemaal terug. Verder spelen goud en zilver een belangrijke rol. Barokke en rococo stijlen doen wederom hun intrede. En accessoires, vooral opulente bijous, zorgen voor een extra luxe feeling.
2. Zwart is het nieuwe zwart
Houd je van zwart, dan is winter 2012 2013 jouw winter! Zwart is weer helemaal terug. Op talloze catwalks zagen we total black looks. Je mag je deze winter zowel ‘s avonds als overdag van top tot teen in het zwart vertonen.
3. Kleur!
Iedereen is inmiddels gewend aan de felle modekleuren die we al seizoenen lang in de modecollecties tegen komen. Ook deze winter blijven we kleur dragen. De meest geziene kleuren zijn: oranje, roze, verschillende groentinten, blauwtinten waaronder elektrisch blauw en een blauwtint die wel ‘Olympian Blue’ wordt genoemd (net iets zachter dan kobaltblauw) en honing- en karamelkleuren. Naast effen kleuren gaan we deze winter ook weer veel prints zien. De meest kenmerkende fantasietjes vertonen Ottomaanse (oud-Turkse) invloeden.
4. Goud en zilver
Goud krijgt deze winter geduchte concurrentie van zilver. De fonkelende uitstraling van de edelmetalen is niet beperkt tot accessoires maar we gaan ook voor total looks. Deze winter mag je stralend voor de dag komen in een total gold of total silver look. Goud en zilver komen in alle mogelijke uitvoeringen voor. Fonkelend maar ook in wat mattere versies, in gladde versies of in reliëf.
5. Weelderige barokke en rococo looks
Zilver en goud, maar ook brokaat, fluweel en rijke versieringen met fonkelende stenen domineren de najaar- en wintercollecties. De look is weelderig en pompeus, soms zelfs grotesk. Het is een look waar je je koninklijk mooi in voelt, maar er zit een addertje onder het gras. Ga voor kwaliteit want deze look oogt snel ‘cheap’ en dat is nu juist niet de bedoeling.
6. De militaire look
Een ander look die we willen signaleren, is de militaire look die (wéér) terugkomt. We hebben het dan niet over de jasjes met tressen van een paar winters geleden, maar over strenge, lange overjassen die worden gecombineerd met hoge laarzen en petten met klep. Militair groen is (natuurlijk!) dé kleur voor deze look.
7. Leer!
Zie jij je jezelf al van top tot teen in zwart of roestbruin leer? Als het aan de modeontwerpers ligt wel! Leer is deze winter weer helemaal in en als je het ons vraagt, zijn de leren jurken, broeken en jasjes die we in de collecties zien helemaal te gek! De leren jurken spannen als een tweede huid om je lijf. En denk bij leren jasjes niet alleen aan stoere biker jacks maar aan design jasjes met supervrouwelijke vormen.
8. Opvallend detail: het schootje
We hebben de afgelopen tijd al meerdere malen over het schootje (ook wel ‘peplum’) geschreven. En guess what? We nemen deze trend mee naar de winter. Het schootje was op vele catwalks te zien en is op alle mogelijke manieren geïnterpreteerd. Het siert jurken maar ook jasjes en chique blouses. Het is uitgevoerd in stof maar ook in leer. En soms zelfs wordt het als los accessoire over de outfit vastgegespt.

9. De comeback van de broek
Rokken en jurken hebben de afgelopen jaren het modebeeld beheerst en ook dit seizoen spelen ze de hoofdrol. Maar daarnaast maken broeken een sterke comeback. En dan hebben we het bepaald niet over skinny jeans maar over stylish broeken met design vormen, al dan niet met bandplooi. Deze superchique broeken combineer je met een bijhorende blazer of met een rijkelijk bewerkte coltrui (ja, ook die komen weer terug!).
10. Maxivolumes voor winterjassen en blazers
Geen wintercollecties zonder winterjassen. En deze winter mogen ze zijn! De jassen voor winter 2012 2013 zijn nadrukkelijk aanwezig. Ze zijn volumineus en lijken soms maten te groot (maar dat is de bedoeling!). Veel aandacht ook voor de kragen die vaak opstaand zijn. Ook voor de blazers kozen de modeontwerpers voor deze winter overigens vaak XXXL uitvoeringen.
ACNE
GUCCI
LANVIN

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *