Brood en Cake / Ontbijt / Pasen

Bananenbrood met chocolade en pecannoten

Bananenbrood, ik heb dit zo vaak gehoord of voorbij zien komen, maar ik heb dit zelf nog nooit gegeten. Ik weet niet wanneer het moment kwam, maar ik wilde dit gaan maken. En aangezien het sinterklaasfeest in mijn familie laatst werd gevierd vond ik dit een geschikt moment om eens bananenbrood te gaan maken. Ik zocht op het internet naar dit recept en kwam al snel uit bij de Hema. Trouwens dit is geen gesponsord artikel, want ik heb zelf alles gekocht. Ik ben toen naar de Hema gegaan en daar heb ik de bakmix gekocht. Wat heb je zoal nodig om dit te maken? Dat lees je verderop in het artikel. Alvast veel bak- en eetplezier.

Wat heb je nodig

benodigdheden
  • banana bread mix Hema
  • 3 bananen
  • suiker
  • roomboter, kan ook olijfolie
  • zakje vanille suiker
  • pure chocolade

 

Verwarm de oven op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).

Leg de drie bananen naast elkaar en prak de drie bananen met een vork tot een puree

Geprakte bananen

Klop in een schaal de drie eieren en suiker luchtig. Het suiker hoef je niet toe te voegen dit is geheel naar eigen keuze. Ik heb een zakje vanille suiker en een eetlepel gewone kristalsuiker toegevoegd. Voor mijn idee maakt het de bananenbrood nog zoeter en lekkerder. Als het goed is door geklopt voeg je 170 ml olijfolie of een kwart plak roomboter toe. Goed door kloppen met de elektrische handmixer. Als de meeste klontjes weg zijn, voeg je het bakmix en de bananen toe. Dit klop je opnieuw goed door, tot een mooi glad mengsel.

Alles door elkaar

Is het een mooi glad papje? Dan is de laatste stap om het chocolade toe te voegen.  De chocolade brok laat je over een raps gaan, zodat er veel schaafsel in de kom valt. Dit roer je goed door elkaar. Vervolgens ben je klaar om de cakevorm in te vette met boter, vol te gieten met het beslag en als laatst decoreer je de pecannoten boven op het beslag. Het bananenbrood bak je wat op de verpakking staat circa 45 minuten. Mijn bananenbrood stond iets langer als een uur in de oven. Het is pas klaar als de prikker er schoon en droog uitkomt, als je deze in het midden van het bananenbrood er in steekt.

Chocolade schaafsel

Klaar! Eetsmakelijk

Bananenbrood met chocolade en pecannoten

 

❤ Annemieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Zaanse Schoen bier

december 4, 2018