Bladerdeeg Sinterklaas staf hapjes
Hapjes / Sinterklaas / Sinterklaasfeest

Bladerdeeg Sinterklaas staf hapjes

Het Sinterklaasfeest wordt nog leuker met deze bladerdeeg Sinterklaas staf hapjes. Het is ontzettend makkelijk om te maken samen met je kinderen en gezellig voor op je tafel. Even iets anders als pepernoten en chocoladeletters.

Vorig jaar maakte ik Sinterklaas cupcakes op de dag zelf dat wij het Sinterklaasfeest vieren. Dit doe ik ook nooit meer hoor, iets wat veel werk koste op de dag zelf maken. Maar het resultaat mag er zijn. Maak een dag van tevoren de Sinterklaas cupcakes en de topping op de dag zelf.

Wat heb je nodig voor de bladerdeeg Sinterklaas staf hapjes

  • Een rol bladerdeeg of een pakje bladerdeeg
  • Strooi kaas of een stuk kaas
  • Komijnkruiden
  • Zwarte peper
  • 1 ei

Wil je meer leuke recepten of ideeen voor het Sinterklaasfeest?

Bekijk Sinterklaas recepten of Sinterklaasfeest tips

Rol of ontdooi de plakken bladerdeeg. Snij het bladerdeeg in repen van 3 cm. Als je een klein pakje bladerdeeg gebruikt, plak twee of drie stukken onder elkaar vast. Op deze manier heb je ook een lange reep.

Kluts het ei in een kommetje en besmeer de repen met die mengsel. Strooi de geraspte kaas over de repen. Je kan een stuk kaas afsnijden en dit met een raps tot strooikaas maken. Niet te veel kaas.

Pak de uiteinden van de reep vast en draai voorzichtig de twee uiteinden in tegenovergestelde richting om een mooie twister te krijgen. Leg dit op een bakplaat met bakpapier en vervolgens maak je het bovenste gedeelte van de staf. Strooi wat komijnkruiden of zwarte peper over een aantal stafjes, dit hoeft niet over alle stafjes . Gebruik ook niet teveel kruiden dit kan overheersen. Smeer vervolgens opnieuw in met ei.

Bak de stafjes in een voorverwarmde op 200 graden ongeveer 15 minuten. Wel even de oven in de gaten houden.

Gezellig Sinterklaasfeest!!!

Ook zin in dit gerecht en wil je dit gaan maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook of door een tag @fashion-ladylovelyblog @annemieke_anna op Instagram

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinterklaas borrelplank

december 4, 2020