Chocolade bananen croissants
Brood en Cake / Ontbijt / Pasen

Chocolade bananen croissantjes

Zin in opnieuw een lekker ontbijt recept? Dit keer de chocolade bananen croissantjes. Makkelijk te maken om snel te kunnen opeten. Net uit de oven zijn deze croissantjes warm, de chocolade is gesmolten en de bananen lekker smeuig.

Wat heb je nodig?

  • 1 pot Nutella of andere chocoladepasta
  • Een rol croissants om zelf te maken
  • 1 banaan
  • Mesje
  • Snijplank
  • 1 ei
  • Bakkerskwastje

Zet de oven aan op 200 graden. De croissantjes moeten ongeveer 15 minuten in de oven. Wel in de gaten houden, het kan sneller gaan.

Was je handen. Maak de verpakking van de croissants open en rol het deeg uit. Snijd de deegstukken los van elkaar.

Maak de pot Nutella open en besmeer alle driehoeken met een laag chocoladepasta. Ik heb een ruime hoeveelheid gekozen. Dit vind ik namelijk erg lekker.

Maak de banaan op en snij plakjes van 2 cm. Niet te dun maar ook niet te dik. En leg een aantal plakjes banaan zoals op de foto te zien is op het deeg.

Rol de driehoeken op in de vorm van een klein croissantje Dit doe je door aan de langere kant van de driehoek het deeg naar de punt op te rollen. Leg alle opgerolde croissantjes op bakpapier dat op een bakplaat ligt.

Andere ontbijt recepten

Klop met een vork een ei losje in een schaaltje los en besmeer met een bakkerskwastje de bovenkant van de croissantjes. En nu hup de oven in voor ongeveer 15 minuten. Regelmatig in de oven kijken, niet de deur over doen, maar door het glas kijken, of de croissantjes niet te hard gaan.

Zijn de croissantjes klaar! Smelt een klein beetje chocolade en decoreer de bovenkant van de croissantjes met de zachte chocolade. Jammie!

Eetsmakelijk!!!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hartige groententaart

april 10, 2020