Uncategorized

Column: Vind ik bloggen nog wel leuk?

februari 15, 2015
De laatste tijd vraag ik mij steeds vaker af? Wil ik nog wel door blijven gaan met bloggen!
Ik blog nu al weer vier en een half jaar en ik vind dat de blogger wereld enorm is veranderd. Ik ben bloggen begonnen omdat ik ooit in de Grazia een artikel las over Yara en Andy. Deze twee vrouwen horen nu bij de grote bloggers van de wereld. Zij wilden hun passie voor mode met andere delen en zijn toen hun blog begonnen. Ik wilde dit ook mijn mode passie delen en schrijven over onderwerpen als uitlaatklep omdat ik schrijven, mode, beauty en al dit andere ook erg leuk en boeiend vind. 
Ik begon toen op Hyves, maar dit bood niet genoeg om echt te bloggen. 
Vandaar dat ik via Blogspot werk, nog steeds en dit bevalt mij eigenlijk wel prima.
Bloggen vind ik leuk, en tegenwoordig hoef je je niet meer te schamen omdat het erbij hoort. 
Social Media is booming. En niemand staat er van te kijken dat je hier aan mee doet.
Wat de reden ook is, bloggen moet voor jouw een uitlaatklep zijn en dat je hieraan plezier beleefd.
Een aantal zinnen bovenaan schreef ik dat ik vind dat de bloggerwereld enorm is veranderd. 
Iedereen kan tegenwoordig een blog beginnen en gaan schrijven. Ik heb het gevoel dat dit nu alleen maar draait om business en te commercieel wordt.
Geld verdienen, uitnodigingen ontvangen, advertenties bewerkstelligen, gratis spullen, dat nieuwste merk of item hebben, zodat je echt mee telt in dit wereldje. Laat dit niet de reden zijn dat je begonnen bent met je blog. Oke, je mag natuurlijk blij zijn met dit alles, maar laat het niet jouw passie of visie in de weg staan.
Klakkeloos een artikel plaatsen omdat ik een pakketje heb gekregen met een gratis artikel, nee dit gaat het voor mij niet worden
Tuurlijk vind ik het leuk en sprong ik een gat in de lucht, toen ik voor het eerst werd benaderd door een bedrijf en uitgenodigd kreeg voor Fashion Week, maar als nog moet dit bij de visie van This Lady is Lovely Things horen. 
Of mijn blog dan ook daadwerkelijk gewaardeerd wordt om hoe die is of alleen maar voor ‘gratis’ reclame? Als blogger moet je goed oppassen met wie je een samenwerking aangaat. Mij is het wel is overkomen dat ik een aantal keren en met dezelfde mail werd benadert voor een samenwerking. 
Nou je snapt dus wel dat dit bedrijf op 1 ding uit is en jouw blog dus niet waardeert. 
Eerlijke bedrijven en  PR bureau’s waarmee ik samenwerk waardeer ik dan ook het meest. Omdat je regelmatig van elkaar hoort en hopelijk kijken ze dan even snel op mijn blog :-).
Tegenwoordig zijn er boeken en cursussen te volgen hoe je een blog kan starten en hoe jij meer uit je blog kan halen. Dit is erg handig, maar het kost ook geld. Op internet staat ook informatie waar je niet voor hoeft te betalen en je kan aan mede collega-bloggers vragen als je ergens niet uitkomt.
Ik hoop daarom dat de blogs en bloggers die vol passie en overgaven aan hun blog werken niet ondergesneeuwd en ondergewaardeerd worden omdat er mensen zijn die hier een slaatje uit willen slaan.
Wat is jouw mening hierover? 
♥ Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *