Diner / Food / Lente / Salade

Couscous salade met veel groenten

Couscous salade met veel groenten hoort in het lijstje van mijn favorieten eten. Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst in contact kwam met couscous, maar ik vermoed toch tijdens mijn studententijd. Ik sloot vriendschap met een meid waarvan haar roots niet uit Nederland komt. Zij kwam met gerechten naar school die anders waren, lekkerder als z’n smerige boterham of in de pauzes gingen wij naar een winkel waar ze weinig tot geen Hollandse producten verkochten. In de grote stad heb je meer van dit soort winkels als in een dorp, waar ik zelf nog steeds woon en blijf wonen hoor.

Couscous hoe maak je dit nou. Ik heb dit gerecht al meerdere keren gemaakt. Ik begon via het Knorr pak Libanese Tabouleh, maar GVD, kan ik dit pak nergens meer bij de grote supermarkten kopen/ vinden. Wellicht bedenkt Knorr een nieuwe variant, maar laat het toch zo, want dat vind ik lekker. Soms zit ik te denken om Knorr een mail te sturen, of dit pak nog ergens te koop is. Of weet jij nog waar dit pak te koop is šŸ™‚

Wat heb je nodig voor dit gerecht voor 2 personen

  • 1 pak couscous
  • 3 lente uitjes
  • Halve komkommer
  • Half bakje tomaten
  • Kipfilet
  • Feta
  • Olijven
  • Kruiden en olijfolie extra verge

Dit heb je nodig

Begin met het koken van water via de waterkoker. Dit gaat namelijk sneller. Om de couscous af te meten heb ik twee x een theekopje gebruikt. Het is een modern groot kopje, niet z’n klein tutte ding :-). Ondertussen snij je de lente ui, tomaten, komkommer en olijven in stukjes. Als dit klaar is doe je dit op een bord. Vervolgens snij je de kip en courgette in stukjes. Je kruid dit met kruiden naar eigen keuze. Daarna ga je dit bakken.

Gesneden groenten

De couscous doe je in een kom en vervolgens giet je het water in de kom. Je giet tot dat je op een randje ongeveer 2 centimeter bent boven de couscous en over houd. Je dekt de kom af met huishoudfolie. Nu gaat de couscous uitzetten en het vocht tot zich nemen. Dit duurt een paar minuten, ongeveer 10. Daarna kan je het rustig los kloppen met een vork. Je kan er voor kiezen de couscous op smaak te maken met olijfolie, maar dan wordt de couscous wel natter.

De couscous in een bak met warm kokend water

De couscous heeft al het water opgenomen

Als alles klaar is. De kip is gaar, de courgette naar je zin en de couscous is klaar kan je alles in 1 grote kom doen. Eerst de couscous, dan de kip en vervolgens de groenten; courgette, komkommer, tomaten, olijven en lente uit. Je maakt het af met feta dat je met je vingers verkruimeld en een paar flinke schuiten olijf olie voor de smaak. In het potje waar mijn feta in zat, zit ook lekkere olie die heb ik er ook met twee eetlepels door heen gedaan. Ik kreeg wel een natte couscous, maar eigenlijk was dit helemaal niet vies. Net wat jij zelf lekker vind.

Eetsmakelijk, met deze couscous salade met veel groenten

Nog meer lekkere salades vind je hier : Salade recepten

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg

X Liefs Annemieke