Uncategorized

De grote beauty schoonmaak # 1 Gezichtsreiniging




De lente is in aantocht en dat betekent dat wij er weer fris en fruitig bij moeten gaan lopen. Sporten, gezond eten en een goede lichamelijke verzorging zijn van groot belang om stralend te lente te beginnen.
Voor een mooie, gezonde en stralende huid heb je meer nodig dan alleen een goede dag- en nachtcreme. Wil je je huid goed verzorgen, dan gebruik je net wat meer. Denk aan lotions, olie, maskers, peeling of serums. Als jij je aan de grote beauty schoonmaak houdt, heb jij hier in de zomer er ook profijt van.

Twee keer per dag reinigen
Een mooie huid begint bij een goede reiniging, Reinig je gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds. Dat laatste is natuurlijk logisch; stof, huidschilfertjes, vuil en make-up hopen zich tenslotte op je huid. Maar ’s ochtends is ook een belangrijk reinigingsmoment. Je huid is ’s nachts druk bezig met herstellen en met het afvoeren van de afvalstoffen van die dag. Daarom kan je huid er na een nacht goed slapen soms zelfs een beetje vettig uitzien. Dat teveel talg haal je makkelijk weg met een reinigingsproduct. Het reinigen van je huid heeft trouwens twee functies: het zorgt ervoor dat je huid mooi schoon wordt en dat een dag-of nachtcrème beter wordt opgenomen.

pH- waarde
Gebruik voor het reinigen van je gezicht nooit gewone zeep, want dat kan de pH-waarde, de zuurgraad van je huid, aantasten en de vochtbalans ontregelen. Beter is een reinigende romige melk of een zeepvrije facewash. Vroeger was zo’n wash niet geschikt voor een droge huid, maar tegenwoordig zijn er ook speciale producten voor de droge huid. Breng het product al masserend aan op je gezicht. Om het er weer af te halen, gebruik je bij melkproducten wattenschijfjes. Een facewash spoel je gewoon af met water. Gebruik altijd een tonic of lotion om de laatste restjes vuil te verwijderen. Je huid krijgt dan nog even een lekkere oppepper en ziet er gelijk al een stuk beter uit! Heb je weinig tijd, ben je onderweg of een paar dagen op pad, probeer dan eens een reinigingsdoekje. Voor een intensieve reiniging gebruik je 1 a 2 keer per week een fijne scrubcrème of peeling en een maskertje, naast je gewone reinigingsproduct.

Verzorgen
Is je huid goed gereinigd, dan wordt het tijd voor de juiste verzorging. Voor overdag heb je een hydraterende crème nodig die je huid beschermt tegen alle invloeden van buitenaf. Denk dan aan rook, uitlaatgassen, verwarming en zonlicht. De nacht stelt weer hele andere eisen aan een crème; dan moet hij juist herstellen en voedend zijn, zodat hij het natuurlijke herstelproces van de huid goed kan ondersteunen. Welke crème het beste bij jouw huid past, hangt af van je huidtype.

Rond de ogen
De huid rond je ogen reinigen en verzorgen is een ander verhaal. Voor het verwijderen van je oogmake- up heb je speciale reinigers, die net wat milder zijn dan de normale reinigingsproducten. Soms kun je die ook gebruiken voor het schoonmaken van je lippen. De huid rond je ogen is dunner en sneller geirriteerd en datzelfde geldt ook voor je lippen. Je krijgt rond je ogen ook het snelst last van kleine rimpeltjes. Daarom zijn er speciale oogcrèmes, die de huid rond de ogen verzorgen en verstevigen. Ook ’s ochtend is het heerlijk om een lekkere oogcrème te gebruiken.

Extra verzorging
Soms heeft je huid het extra zwaar. Bijvoorbeeld omdat je erg druk bent, ziek bent geweest of zwanger bent. Dan kun je af en toe een serum gebruiken. Een serum heeft een extra hoge verzorgende en hydraterende werking. Een serum dat speciaal gericht is op het glad maken van kleine rimpeltjes, bevat vaak een hoge concentratie retinol ( vitamine A). Zo’n serum is geschikt voor de rijpere huid. Meestal is een serum verkrijgbaar in de vorm van een kuur. Een serum kun je zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken, voordat je je dag- of nachtverzorging aanbrengt.
Welke serum het beste past bij jouw huid, hangt af van je huidtype.

Weet je niet welke huidtype jij hebt?
Lees dan dit artikel op mijn blog: Huidtype

♥ Annemieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Outfit | Parisienne

februari 23, 2015