Uncategorized

De grote beauty schoonmaak # 2 Gezichtsreiniging

 In deel 2 van De grote beauty schoonmaak beschrijf ik een uitgebreid reinigingsplan. 
Een uitgebreide reinigingsplan heb je waarschijnlijk niet elke dag de tijd, maar stap 1, 5 en 7 horen wel thuis in het dagelijkse ritueel. Vooral als je een lastige huid hebt en als je veel make-up gebruikt zijn de stappen essentieel.


Stap 1: Reinigen
Maak je gezicht nat en reinig het met een facewash. Je kan ook een watje met reinigingsmelk gebruiken.

Stap 2: Stomen
Kook water in een niet al te grote pan. Zet de pan voorzichtig op de tafel ( leg er wel een onderzetter onder) en hou je gezicht er een paar minuten boven. Hang een handdoek over je hoofd zodat de ruimte is afgesloten zodat de stoom niet weg kan.
De warme stoom opent je poriën zodat vuil makkelijk verwijdert kan worden.

Stap 3: Dieptereiniging
Je poriën staan nu helemaal open. Met een zachte gezichtsscrub kun je je huid nu perfect tot in de puntjes schoonboenen. Op een milde wijze want je huid is nu extra kwetsbaar.

Stap 4: Maskertje
Nu je huid blinkend schoon is en je poriën helemaal openstaan, kan je huid de verzorgende en voedende ingrediënten van een masker perfect opnemen. Kies een masker dat past bij jouw type huid en geniet van de paar minuten ontspanning. Spoel een masker altijd met handwarm water af.

Stap 5: Poriën sluiten
Met een gezichtstonic sluit je de poriën en verwijder je de achtergebleven restjes. Sprenkel een beetje tonic op een watje en dep je gezicht voorzichtig af.

Stap 6: Extra voeding
Je huid heeft het nog niet echt nodig ( vanaf 25 jaar, je huid gaat slapper worden vanaf deze leeftijd ) maar om het plaatje compleet te maken zou dit een ideaal moment zijn om een serum te gebruiken. Een serum is een extra boost voor je huid, een extra verzorging. Je gebruikt een serum onder je dag en nachtcrème omdat het je huid niet beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Stap 7: Dagelijkse verzorging
Tot slot verzorg en bescherm je je huid met een passende dagcrème met factor,nachtcrème zonder factor en eventueel ook speciale oogcrème om het dunne tere huidje van de ogen te voeden.

Lees nu deel 1: De grote beauty schoonmaak # 1

♥ Annemieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *