Uncategorized

De grote beauty schoonmaak # 5 Mooie nagels

Mooie gelakte nagels zijn prachtig, maar ja hoe krijg je ze zo mooi? Eigenlijk heb je niet veel nodig dan een goede lak, een beetje geduld en handige tips. 
Een blikvanger waar je trots op bent en je ziet direct resultaat.
Nagels lijken hard, maar hebben wel degelijk een goede verzorging nodig. Ze bestaan uit laagjes dode cellen genaamd keratine. Net als je haar en het bovenste laagje van je huid. Nagels groeien van binnenuit; levende cellen duwen de dode over je nagelbed naar buiten. Die laagjes zijn poreus en hebben last van de uitdrogende werking van kou, zon, schoonmaakmiddelen en zelf water. Heb je last van breekbare nagels, dan zijn kunstnagels misschien iets voor jou. Maar let ook eens op je voeding. Je nagels worden sterker als je voeding genoeg vitamine B2 ( brood, eieren, groente en melk), proteinen en mineralen bevat. Vitamine A en foliumzuur zijn ook belangrijke bouwstenen voor gezonde, sterke nagels.

Je kunt je nagels het beste altijd vijlen. Met knippen kun je je nagels zo beschadigen, dat ze in de toekomst nog sneller scheuren of breken. Wil je toch knippen, gebruik dan wel een speciaal nagelschaartje of knippertje. Met een ijzeren vijl moet je erg voorzichtig zijn, omdat die nogal grof kan zijn. De kans bestaat dan dat je de laagjes van je nagel los schuurt, waardoor je nagel gaat splijten. Kies dus liever voor een kartonnen vijl of een glazen vijl. Die laatste slijt niet, is goed schoon te houden en fijn genoeg om je nagels bij te werken zonder ze te beschadigen.

De nagelriem beschermt de nagel en de nagelwortel en heeft dus een belangrijke functie. De nagelriem is in feite een huidplooi, die rondom de nagel groeit. Dode huidcellen stapelen zich hier snel op en dus moet je ze zachtjes scrubben om te voorkomen dat ze hard worden en haakjes krijgen. Stop met peuteren: scrub en smeer de nagelriemen, net als je handen, na elke wasbeurt goed in.
Duw met een roestvrijstalen bokkenpootje de nagelriemen zachtjes terug. Gebruik daarbij een drupje speciale olie om ze zacht te maken. Knip met een speciaal knippertje eventuele velletjes weg. Een halfronde nagelvorm is het sterkst. Vijl de zijkanten van je nagels zo min mogelijk, want daar zit de kracht van je nagels. Vijl altijd 1 richting op uit, zodat je nagels niet splijten. Zet een pot rijke handcrème op je nachtkastje en smeer voor het slapen gaan je handen in om kloofjes tegen te gaan.

Prachtig gelakt in 5 stappen

  1. Schoon: Nagellak hecht het beste op schone, vetvrije nagels, Verwijder oude nagellak daarom nauwkeurig met remover en was je handen goed. Zin in iets extra’s? Verwen je nagels dan eens met wat nagelolie. Laat de olie even intrekken en ontvet ze daarna met een remover
  2. De nagelriem: Een te ‘lange’ nagelriem belemmert de groei van je nagels en het staat ook niet mooi als je je nagels lakt. Duw ze daarom voorzichtig terug met een bokkenpootje.
  3. In vorm: Zet de vijl in een hoek van 45 graden op de nagel en vijl voorzichtig altijd in één richting, naar het midden toe. Ga niet heen en weer ‘zagen’ want daarmee beschadig je de nagel.
  4. Lakken: Breng bij een donker nagellak eerst een basislak aan. Zo verkleuren je nagels niet. Als dat laagje goed is gedroogd, volgt de gekleurde lak. Begin met een stip lak op het midden van je nagel, ga dan met het kwastje naar beneden tot vlak boven je nagelriem. Vervolgens weer omhoog in een rechte lijn. Lak daarna aan weerskanten. Werk vanaf je pink naar je duim toe. Begin met je rechterhand als je rechtshandig bent. Ben je links, begin dan met je linkerhand. Zo heb je je ‘moeilijkste’ hand als eerste in de lak en doe je daarna op je gemak de tweede hand.
  5. Helemaal af: Je gelakte nagels maak je helemaal af met een topcoat. Met dit extra laagje maak je je nagels stoot- en krasvast en laat je je nagels extra glanzen.

Tip

  1. Goed drogen is de truc bij nagels lakken. Als je je nagels na het lakken even onderdompelt in ijskoud water, dan drogen ze sneller.
  2. Wat ik zelf altijd doe, als ik wil dat mijn nagels sneller drogen. Ik stop mijn handen en voornamelijk mijn nagels even in de diepvries. Ik voel gewoon dat  de kou z’n werking doet op mijn gelakte nagels.
♥ Annemieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Invito | Festivalbag

maart 8, 2015

Hoera, het is Lente

maart 21, 2015