Uncategorized

De Perfect Georganiseerde Droomkast!!!

Droom jij er ook zo van om je eigen walk- in- closet te hebben.
Nou ik wel!!! Of een overzichtelijk goed georganiseerde kledingkast.  Hier een aantal bruikbare tips!!! En hopelijk gaat het hierdoor lukken, want een chaotische kledingkast/slaapkamer zegt veel hoe het er in je hoofd aan toe gaat.

1. Als je een kledingstuk een jaar in de kast hebt hangen en je hebt het nooit gedragen, kan het weg. Stop het in de Zak van Max of geef het aan de Tweede Ronde. Zitten er mooie designermiskopen bij? De Tweedehandswinkel geeft je er een beetje geld voor terug. Online verkopen kan natuurlijk ook, via Ebay of Marktplaats.

2. Prop tassen vol met kranten of nog beter vloeipapier. Zo behouden ze hun vorm. Wees voorzichtig met de hengsels: wikkel ze rond de tas of stop ze erin.

3. Vouw t-shirts en truien op. Aan een hanger zakt het model er op den duur uit. Doe hetzelfde met bloesjes, maar knoop ze dicht om de kraag mooi te houden.

4. Een overvolle kast?  Wissel de items af en toe van plek. Vaak blijkt dat achterin de kast de kledingstukken liggen, waar naar je al een maand op zoek was.

5. Geef sjaals, riemen, badkleding, lingerie en juwelen een eigen la of doos en houd het overzichtelijk.

6. Check èèn keer per jaar wat je nog past en wat vermaakt moet worden. De kleermaker kan oorspronkelijk afgeschreven kleren een nieuw leven geven.

7. Bedenk en selectiemethode om je collectie overzichtelijk te houden. Selecteer de kleding bijv, op kleur, prints of materiaal. Is je garderobe daar eentonig voor? Selecteer dat op item: overhemden, broeken, rokken, jurken, colberts etc.

8. Hang alle lange kleding aan èèn kant en korte spullen aan de andere kant. Zo kun je er een ladekastje onderzetten voor accessoires

9. Plek over naast ja kast?  Zet je schoenen in een lange rij langs de muur en hang je tassen aan hangers er boven. Een geurkaars of wierook zijn dan af en toe wel nodig om luchtjes te bestrijden.

10. Stomen tast op den duur de stof aan, Lucht je spullen daarom een nachtje buiten als je ze uit de stomerij hebt gehaald. In de douch ( terwijl je aan het douchen bent) kan ook: door de stoom trekken plooien en kreuken er bovendien gemakkelijk uit.

11. Een slechte beslisser doet er goed aan eens een middag te shoppen in haar eigen kast. Nodig een vriendin uit, hijs je in zo veel mogelijk verschillende outfits en leg ze vast op foto’s. Na verloop van tijd het je  je eigen ‘catwalkboekje’ zo kun je zelf vanuit bed kiezen wat je aan wilt.

12. Investeer ub goede hangers. Houten hangers zijn het best, maar nemen veel plek in. Plastic hangers zijn efficienter. Koop ook een aantal broekknijpers. Daar kunnen meerdere rokken of broeken tegelijk aan en ze voorkomen valse plooien.

13. Berg je schoenen op in schoenendozen en plak er polaroidfoto’s op van het paar dat erin zit. Transparante dozen kunnen natuurlijk ook.

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Reacties

april 19, 2011 bij 2:27 pm

mijn kledingkast is redelijk overzichtelijk, maar denk dat ik binnenkort toch is ga kijken naar kledingstukken die ik niet meer zo vaak draag, misschien kan ik wel iets pimpen. 😉 xxGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips and Tops (1)

september 30, 2010

Uggs ?? Wen er maar aan

oktober 1, 2010