Drinks

De Zaanse Schoen bier

Hoop brouwt speciaal bier

‘De Zaanse Schoen’.

Ter gelegenheid van landelijke Sint-intocht in Zaandijk.
De intocht van Sinterklaas is dit jaar in de gemeente Zaanstad. Op 17 november kwam Sinterklaas aan in Zaandijk, daarna ging hij te paard naar de Zaanse Schans. Reden voor Brouwerij Hoop om een speciaalbier te brouwen voor de Sint: ‘De Zaanse Schoen’. De Sint en zijn pietermannen landen met de stoomboot bijna letterlijk in de voortuin van brouwerij Hoop. Wellicht kwamen ze na afloop van de intocht een glas ‘Zaanse Schoen’ proeven.

Nieuw speciaalbier met vleugje chocolade

De Zaanse Schoen’ van Hoop Bier is gebaseerd op de Chocolate Porter bier. Het is een beproefd recept, vorig jaar winnaar van diverse prijzen, waaronder die van ‘Beste Bier van Noord-Holland’ in de categorie lichte bieren.

Chocolade en de Zaanstreek

Dat uitgerekend Hoop als Zaanse brouwer met deze Chocolate Porter komt is geen toeval. Nergens wordt namelijk zoveel cacao verwerkt als in de Zaanstreek. De lucht is er vaak zwoel van! De combinatie Sinterklaas – Chocola – Zaanstreek is dus een eenvoudig abc’tje.

De Chocolate Porter is een donker bier, maar met 6% zeker niet te zwaar. De prettige combinatie van zoet en bitter werkt heel goed, zeker ook bij veel winterse gerechten of desserts. Het bier is te verkrijgen bij een aantal grotere retailers alsmede diverse slijterijen, zeker in de buurt van de Zaanstreek zelf. Uiteraard staat het bier op de tap bij het proeflokaal bij de brouwerij Hoop in Zaandijk.

Lekkers om het biertje bij te drinken

Mijn ervaring

Bij de eerste slok en een beetje spoelen door de mond, proefde ik de chocolade smaak die tot leven komt. Ook als ik met mijn tong over mij mond ga proef ik de chocolade smaak intens. Ik vind dit echt heel gek om een biertje te drinken met een chocolade smaak. Omdat ik haast geen bier drink, sowieso geen alcohol vind ik het biertje best sterk. Na een paar slokjes begon ik het biertje niet meer lekker te vinden, waardoor ik het liet staan en niet meer op dronk. Nou ik vermoed dat ik niet meer als een half glas op heb. Wat ik best zonde vind, maar ik vind dit biertje gewoon echt niet lekker. Je moet er van houden om dit hele biertje op te kunnen drinken.

Ken jij dit biertje al? En wat vind jij van de smaak? Daar ben ik reuze benieuwd naar of ben jij benieuwd naar dit biertje en wil je dit ook eens een keer proeven. Ga dan even  naar de website van Brouwerij Hoop.

❤ Annemieke

 

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Viva400 Awards 2018

november 23, 2018