Uncategorized

First date tips.

Je kent het wel dat gevoel bij een eerste date met een onbekend iemand..
Hoe moet ik mij gedragen, waar moet ik het overhebben en wat trek ik aan…
Voor mij is dat dus binnenkort het geval. Na een relatie van meer dan 2.5 jaar wat een aantal maanden geleden uit is gegaan, heb ik dus een date en ik weet echt niet meer hoe dat moet…
Ik ben het dus verleerd! Hoewel ik in mijn achterhoofd houd: Ik blijf gewoon mijzelf en als hij het niks vindt is dat zijn probleem. Hij loopt iets leuks mis…!
Voor diegene die het echt niet meer weten hoe een first date moet of kan verlopen heb ik een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij je meer op jouw gemak kan voelen, bij een first date…

Ga van huis met een positieve instelling en een goed humeur. Een afspraakje hoort leuk te zijn. Jouw houding zal mede van invloed zijn op een positief verloop. Ook als het niet (direct) klikt met je date, kun je er wel een gezellige tijd van proberen te maken. Je bent er nu toch.

Presenteer je zelf verzorgd, maar wel zoals je bent. Trek dus geen kleding aan die normaal niet zou dragen. Je voelt je er niet prettig in, dus straal je dat ook niet uit. Hou wel rekening met de dress-code van de gelegenheid waar je hebt afgesproken. Ben jij daar niet bekend? Vraag dan aan je date of de sfeer casual, sportief of chique is zodat je hier op kunt inspelen, of bel het restaurant op. Je date zal het waarderen dat je hier aandacht aan hebt besteed.

Date kort maar krachtig. Je weet beiden niet of de magische klik er zal zijn, dus zo’n eerste date is spannend en brengt onzekerheid met zich mee. De eerste date kun je daarom beter niet al te lang laten duren. Direct een vijf gangendiner is wat overdreven. Hou het kort, eventueel een lunch, of borrel en bekijk dan of het klikt. Een tweede afspraak is toch zo gemaakt?

Zweetvoeten, slechte adem en rouwrandjes onder de nagels zijn afknappers. Jij verwacht ook dat jouw date schoon en fris ruikt en moeite heeft gedaan voor jullie afspraak. Ook te veel aftershave en parfum worden over het algemeen niet gewaardeerd. Klinkt als een open deur maar het is wel belangrijk als je een leuke eerste indruk wilt maken. Bij twijfel, vraag een vriend(in) om een ongezouten mening voor dat je vertrekt!

Ok, je bent zover, inmiddels lichtelijk zenuwachtig. Bedenk dat de ander hetzelfde doormaakt als jij, dat moet je geruststellen. Zorg dat je op tijd bent! Mocht dit door buitengewone omstandigheden niet lukken, wees dan zo netjes om onderweg even te bellen dat je later komt. Weet je vooraf al dat het lastig gaat worden op dat tijdstip, spreek dan voor de zekerheid later af.

Lekker een aperitiefje om de ergste spanning wat af te zwakken, geen probleem. Let er wel op dat je niet te veel drinkt. Overmatig drankgebruik is niet iets wat erg op prijs gesteld wordt bij een eerste date. Terwijl jij denkt dat je nog nooit zo’n vlotte babbel hebt gehad is de ander waarschijnlijk blij als het voorbij is, om zeker geen nieuwe afspraak met je te maken.

Dat je niet de hele tijd over jezelf moet gaan zitten praten wist je al lang. Maar da’s toch nog best moeilijk hè? Probeer daarom goed te luisteren naar wat de ander zegt zodat je daarop in kan haken door echte vragen te stellen. Je zult rustig en geïnteresseerd overkomen in plaats van een kip zonder kop die graag naar zichzelf luistert. Zo ontstaat er vanzelf een evenwichtig gesprek.

Gevoel voor humor heeft niet iedereen, en als je het wel hebt is dit er een van de vele soorten. Heerlijk om dubbel te liggen van het lachen, maar ook hier, gebruik je grappige oneliners met mate. Probeer voorzichtig uit te vinden of die ander dezelfde humor heeft als jij. Anders sla je de plank volledig mis en zal de ander afstand van je nemen in plaats van dichterbij je te komen.

Wees complimenteus, maar oprecht. Het is net als bij kinderen, ze voelen haarfijn aan als ze geprezen worden terwijl het niet echt gemeend is. Dat is bij volwassenen nog steeds zo!! Iedereen vind het prettig om complimenten te krijgen, het is ook een kunst om ze uit te delen, maar blijf eerlijk.

Praat in de eerste instantie over ‘veilige’ onderwerpen. Hou het nieuws een beetje bij zodat je daar over kan praten, vraag naar werk, collega’s etc. maar ga niet meteen de diepte in. Praten over je ex kan echt niet! Dit zul je toch moeten bewaren voor een latere fase als er sprake is van een heuse relatie. Klikt het, dan gaat het gesprek vanzelf wel over in persoonlijke onderwerpen.

Ook al heb je het reuze naar je zin gehad, dring jezelf niet op door direct aan te sturen op een nieuwe afspraak. Laat het bij die ander ook even bezinken. Je kunt de volgende dag even mailen of bellen om te laten weten hoe leuk je het hebt gehad. Mocht de date niet voor herhaling vatbaar zijn, wees zo snel mogelijk duidelijk en eerlijk naar de ander toe. Creëer geen valse hoop of verwachtingen maar laat op korte termijn weten dat jij er niet mee verder wilt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Binnenkort: Datingtips voor mannen, vrouwen en do’s and dont’s

Reacties

april 11, 2011 bij 7:07 pm

Leuk artikel!
Echt leuk om te lezen =D En vieze/lange nagels bij een jongen zijn zooooo not doneapril 11, 2011 bij 7:58 pm

I wish i could understand this 🙂

but cute cute cute picture !

xx natGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *