Gegrilde aubergine met frisse salade
Salade

Gegrilde aubergine met frisse salade

Deze snelle gegrilde aubergine met frisse salade recept wil je toch zeker wel eten? Het recept bestaat uit veel groenten en ook al is een halve aubergine een mondvol, je kan de aubergine naar eigenlijk keus op smaak brengen. De frisse salade is eigenlijk ook wel binnen een kwartiertje tot dertig minuten klaar. Wat zal het zijn? Maar wat heb je toch nodig voor dit smakelijke recept.

Meer salade recepten

Wat heb je nodig

  • Verse munt
  • Gemengde sla
  • Mozzarella
  • Pijnboompitten
  • Kruiden naar keuze
  • Gedroogte abrikozen
  • Quinoa
  • Komkommer
  • Aubergine
  • Kwark of yoghurt

Wat ik al schreef een halve aubergine is een mondvol, maar snij deze groente in en voeg je eigen smaak toe. Anders wordt het te droog en niet lekker. Vind ik persoonlijk, geen idee of jij dit ook vind. Ook persoonlijk is de hoeveelheid yoghurtdressing die je toevoegd. Ik heb veel gedaan, omdat ik dit zo lekker vind.

Ga als volgt te werk voor dit lekkere recept!

Was de aubergine en snij die door de lange helft door. Snij de aubergine in zoals op de foto. Door de aubergine op smaak te brengen heb ik olijfolie, knoflook, zwarte peper en paprikapoeder in een kommetje gedaan en door elkaar geroerd. De aubergine heb ik met dit mengels ingesmeerd.

Verhit de grillpan en grill de aubergine tot een mooie kleur. Zie je donkere bruine strepen, keer de aubergine om en bak ook deze kant zodat hetzelfde ontstaat. Ondertussen kook je de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking.

Was de sla en doe dit in een kom. Was ook de komkommer en snij de komkommer in stukjes. Pak een handje abrikozen en snij ook dit in mooie stukjes. Ditzelfde doe je ook met de mozzarella, in stukjes snijden en toevoegen in de kom. Kijk ondertussen nog even naar de aubergine. Vervolgens bak je de pijnboompitten zonder olie of boter, mooi goudbruin. Is de quinoa klaar? Lees dan nogmaals op de verpakking wat je moet doen en voeg uiteindelijk ook dit in de kom. Meng voorzichtig alles door elkaar.

De yoghurtdressing heb ik gemaakt met een beetje olijfolie extra vergie, beetje knoflook en wat bieslook. Dit roer je door elkaar.

Opscheppen maar!

Pak de aubergine van de grillpan en leg dit op je bord. Schep een hoeveelheid naar keuze van de salade naast de aubergine. Pak een aantal blaadjes munt, snij dit fijn en strooi dit over de salade. De pijnboompitten zijn intussen wel klaar en ook dit strooi je over de salade, over de aubergine kan trouwens ook. Het gaat er om wat jij lekker vind. Besprenkel de aubergine met wat yoghurtdressing. Vervolgens maak je het af met een paar scheutje olijfolie extra vergie wat je over de salade als gegrilde aubergine doet.

Eetsmakelijk!

Vind je dit nou een lekker recept. Deel het dan en tag mij met @fashionladylovelyblog of @annemieke_anna

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg

Annemieke

De herfst tag

oktober 18, 2021