Gehaktballetjes in teriyaki honing saus
Diner | Hapjes

Gehaktballetjes in teriyaki honing saus

december 30, 2019

Gehakballetjes doen het altijd goed op een feestje, verjaardag, borrel of voor het diner. Ze zijn makkelijk te maken, maar je kan ze ook kant-en-klaar kopen. Zelf vind ik het altijd een gedoe om gehaktballetjes te maken, en eigenlijk lukt dit mij niet goed. Ik heb ooit geprobeerd om grote gehaktballen te maken, nou vreselijk vond ik dit. En dat gehakt over al en tussen je nagels. Nee, haha niet voor mij. Maar om toch gehaktballetjes te kunnen eten heb ik een pak in de supermarkt gekocht en met een lekkere teriyaki- honing saus afgemaakt.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Dit heb je nodig

 • Pak gehaktballetjes
 • Flesje honing
 • Flesje teriyaki saus
 • Bosui
 • Knoflook
 • Peterselie
 • Sesamzaadjes
 • Pan
 • Bakboter
 • Schaal
 • 1 eetlepel

Zet een koekenpan op het middenvuur met een schuit(je) bakboter. Wacht tot de belletjes weg zijn en voeg alles gehaktballetjes toe. Draai de gehaktballetjes wel geregeld om en voeg wat knoflook na keuze toe. Snij ondertussen de bosui in kleine ringen die je vervolgens in de pan toevoegd. Laat de gehaktballetjes warm worden zodat ze een bruin kleurtjes hebben.

Maak ondertussen de saus:

In totaal hebzelf heb ik 3/4 flesje teriyaki saus gebruikt. Ik begon met 5 eetlepels teriyaki saus en 3 eetlepels honing. Uiteindelijk vond ik deze samenstelling te weinig en ben ik overgegaan na 3/4 van het flesje teriyaki saus en iets van 5 eetlepels honing. Ik heb de hoeveelheid en de verhoudingen op deze manier berekent 3:1, 5:3. Dus wil je 5 eetlepels teriyaki saus, dan voeg je 3 eetlepels honing toe. Dit vind ik persoonlijk veel lekkerder. Ik moest namelijk ook rekening houden bij het maken van dit gerecht met kinderen. En kinderen zijn soms kritische eters. Ik heb het gerecht dus iets zoeter gemaakt en wat ik al zei na persoonlijke voorkeur.

Gehaktballetjes in de pan met de saus

Voeg vervolgens de saus toe en de peterselie aan de gehakballetjes en laat het nog enkele minuten doorgaren op het vuur. Haal alles van het vuur (vuur uit) en doe alles in een mooie schaal. Besprenkel vervolgens met sesamzaadjes.

Eetsmakelijk

Tips voor andere recepten vind je hier

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *