Groene smoothie met bleekselderij
Drinks

Groene smoothie met bleekselderij

Een oppepper nodig om je dag mee te starten. Begin de dag perfect met deze groene smoothie bleekselderij. Groene smoothies zijn booming! Groene smoothies zijn gezond. ?! Groene smoothies zijn lekker. Groene smoothies zijn gemaakt van groene (blad) groenten.

De groene (blad) groenten zijn rijk aan antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels en biedt een hoop voordelen. In de groene smoothies zitten rauwe,  groene groenten en dit is hetgeen wat een voordeel heeft. Als je namelijk groenten verhit gaan er veel belangrijke vitamines en enzymen verloren. En dit heb je juist zo hard nodig. 

Wat heb je nodig voor 2 longdrinkglazen

  • ½ avocado
  • 2 stengels bleekselderij
  • ¼ stuk komkommer
  • 2 handjes spinazie
  • 2 x longdrinkglazen met water of ongezoete amandelmelk.

Bleekselderij is rijk aan beta-caroteen. Dit zet je lichaam om in vitamine A, wat weer goed is voor je weerstand en gezichtsvermogen. Daarnaast bevat groenten kalium wat belangrijk is voor je energie en spieren.

Was de bleekselderijstengels onder de kraan. Kijk goed of al het vuil weg is. Snij het witte gedeelte aan de onderkant er af en ook een stukje van de bovenkant. De bladeren kunnen ook in de blender. Snij vervolgens in stukjes. Dit doe je ook met de komkommer. Eerst goed wassen dan in stukjes. Dit alles doe in je in de blender.

Smoothie recepten

Halveer de rijpe avocado. Haal het vruchtvlees eruit en snij dit ook in stukjes. Ook dit doe je in de blender. De spinazie was je ook onder de kraan en voeg je ook toe. Als laatste doe je of het water of de amandelmelk erbij. Deksel op de blender en aanzetten.  Als het een mooi vloeibaar geheel is, kan je de smoothie inschenken in glazen.

En wat vind jij van deze combinatie? Of vind jij andere smoothies nog lekkerder? Ik lees graag je reactie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *