Haal de lente in huis
Tips

Haal de lente in huis met deze tips

De lente is inmiddels nu een week in het land. De zon schijnt al heerlijk volop met af en toe een bui en temperaturen in de nacht onder het vriespunt. De bollenvelden kleuren en de bloesem staan ook in bloei. Je hoort de vogels fluiten en dit geeft je echt het lente gevoel. Maar hoe krijg je dit gevoel en ervaringen binnen in je huis. Met deze 5 tips haal je de lente in huis.

Bollen, bloemen en planten in huis

Bloemen maken vrolijk. Mij in ieder geval wel. Diverse soorten kleuren in huis geeft mij het lente gevoel in huis. Je kan ze in de winkel kopen, maar er bestaan ook bloemenpluktuinen. Daar kan je zelf een fleurig bloemboeket plukken. Wel even Googlen wat er open is.

Daarnaast kan je ook bollen op pot kopen bij Bloembollenkwekers. De bloembollen/bloemensector heeft door de Coronamaatregelen moeilijk. Veel exporteren naar het buitenland, maar dit gaat nu niet. Hierdoor blijven ze met duizenden potjes zitten. Of ze gooien dit weg. In de Bollenstreek vind je bij genoeg bedrijven stalletjes met karren waar potjes en bloemen voor een leuke prijs te koop zijn. Gezellig voor in je huis of in je tuin.

Gezellig kleurtje op de muur.

Weg met die donkere kleur op je muur. Het is tijd voor een lichte kleur in huis. Kleuren waar je blij van wordt.

Lees meer over lente tips in: Leuke dingen om te doen in de lente

Zet nieuwe foto’s neer of andere schilderijen

Jij zal vast genoeg op je telefoon of camera hebben staan die een plekje in je huis verdienen. Zoek er een aantal uit. Laat ze afdrukken en hang ze in een nieuw lijstje of het oude fotolijstje die je opgeknapt hebt met een likje verf. Een nieuwe wanddecoratie is geboren.

Do-it-yourself projecten

Altijd al iets willen maken. Kies bijvoorbeeld voor spullen die jij al hebt om ze een tikkie vrolijker te maken Verf die kast, spuit die vaas een andere kleur of maak van een oude goeilamp een leuk vaasje. Op Pinterest kan je uren kijken naar leuke DIY projectjes. Gegarandeerd dat er iets voor jouw tussen zit om je DIY vorm te geven.

De grote lente schoonmaak

Je ontkomt er niet aan. Eigenlijk wilde ik deze tip er niet inzetten, omdat dit wel vanzelfsprekend is toch?! De boel opfrissen, uitruimen, en schoonmaken. Wat kan weg naar de kringloopwinkel of kledingbank en wat wil je houden. Ga elke kamer in je huis af, zodat je hele huis opgeruimd en schoon is. Want een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd.

Heb jij nog andere lente tips? Laat deze tips achter onderaan dit artikel. Gezellige lente!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Look of the week

april 2, 2020