Hartige groententaart
Hapjes / Pasen

Hartige groententaart

Bladerdeeg, daar ben ik gek op. Vooral dat krokante bruine korstje. Ik eet regelmatig een recept van bladerdeeg. Meestal als makkelijke maaltijd of een lekker hapje. Dit keer wilde ik een taart maken van bladerdeeg. Maar niet een taart die op een quiche lijkt, want ik heb ooit eens kant en klare gekeken die mij niet beviel. Ik wilde een bladerdeegtaart maken die niet zo nattig is door het room bleh, maar die hartig blijft. Vandaar mijn keuze op dit recept zonder room met pesto, groenten, gehakt en geitenkaas. Een lekkere hartige groententaart

Wat heb je nodig?

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 Broccoli
  • Gehakt en diverse kruiden naar keuze
  • ½ courgette
  • Geitenkaas
  • Potje pesto
  • Honing
  • Deegroller, pan, bakboter, pollepel

Zet de oven op 175 graden en bak de hartige taart 40 tot 45 min

Ontdooi de 8 plakken bladerdeeg. Bekleed ondertussen de ovenplaat met bakpapier. Was je handen met water en zeep. Snij de courgette in kleine stukjes en de snij de broccoli in klein roosjes. Doe dit alles in een schaaltje. Rul het gehakt met de kruiden naar keuze bruin in een pan. Is het gehakt gaar even uitlekken op keukenpapier. Te veel vet zou ik zelf niet doen in de hartige taart, als je het gehakt vanuit de pan op de taart doet gaat wellicht het vet mee.

Ondertussen zal het bladerdeeg ontdooit zijn. Het wordt geen geklooi met zelf deeg maken. Ik houd van zo makkelijk  mogen, maar het moet wel lekker smaken.

Bladerdeeghapjes recepten

Als het bladerdeeg ontdooit is, kneed je het bladerdeeg tot een bol. Rol het deeg op grote snijplank of je aanrecht, (wel schoon en een beetje met bloem) met een deegroller tot een dunne ronde vorm.

Uitrollen van het deeg voor de hartige groententaart

Besmeer de bodem met de pesto. Je mag de randen vrij houden maar dit heb ik niet gedaan. Nu gaan we de taart vullen, houd wel twee cm van de rand af i.v.m. het omvouwen. Verdeel het gehakt, de courgette en de broccoli roosjes over de vorm. Snij de geitenkaas in stukje of plakjes, net wat jij wil en leg dit bovenop.

Vouw vervolgens de randen losjes dakpansgewijs, zoals op de foto. Het zal misschien even gestuntel zijn, had ik ook namelijk maar het komt goed hoor. Paar keer goed leggen en klaar.

hartige groententaart

Klop vervolgens het ei losjes in een schaaltje en smeer met een bakkerskwast de raden van de hartige taart in met ei. Besprenkel nog even met een lekkere olijfolie. Bak de hartige taart 40 minuten in de oven. Als de randen mooi goudbruin zijn, is de taart klaar. Laat de hartige taart nog even afkoelen en besprenkel met honing.

Eetsmakelijk!!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *