Hoe ervaar ik de Coronacrisis
Personal

Hoe ervaar ik de Coronacrisis

Al enkele weken zitten we in Nederland in Lockdown door het Coronavirus afkomstig uit China. Hartelijk dank hiervoor. Soms vraag ik mij af he, waarom wordt er niet hoge boetes of sancties opgelegd door alle landen aan China? Kom op heej, dit kan toch niet wat er nu gaande is in de hele wereld. Daarnaast vermoed ik dat China niet eerlijk is geweest. Mag hopen van niet toch? Dat men gewoon eerlijk is geweest over al dit nieuws, wat er is gedeeld en gedeeld gaat worden. Vooral nu is dit zo belangrijk en zeker voor de jaren en generaties die komen gaan.

Maar gelukkig is er ook een lichtpuntje. Sinds vorige week woensdag 6 mei zijn er al vele versoepelingen doorgevoerd. Dit maakt een mens toch weer hoopvol en gelukkiger. Mij wel.

Nog even terug hoe ik alles heb ervaren.

Ik uit mij gewoon kritisch en waarom zou dit niet mogen? Schop ik iemand tegen het verkeerde been? Wie dan? Kan jij mij dit uitleggen? Ik vertel gewoon mijn gedachten op papier en deel dit op mijn online magazine. Vind jij dit niks, klik lekker weg.

Maar goed even nu echt iets anders.

Hoe breng ik mijn dagen door? Ik zal het je vertellen!

Er zijn dagen dat ik werk en dagen dat ik niet werk/op pad kan. Er zijn mensen die het niet aandurven om iemand te ontvangen. Sta je daar met je mondkapje en blauwe handschoenen voor de deur. Begrijpelijk.

Ik rommel wat in huis, hoewel dit gerommel ook wel eens een keer klaar is hoor. Dat schoonmaken word ik ook zat. Hoevaak kan je dit doen? Afgelopen week heb ik mijn kledingkast uitgepluisd en mijn zus verblijd met wat kleding. Mijn nichtje van 5 ging er van door met wat jurken die ze graag aan wilde en zeker op haar verjaardag. Naast het huishouden, gerommel en kleding uitzoeken houd ik mij bezig met bloggen. Hoewel ik dit ook zo langzamerhand niet leuk ga vinden. Uren achter een pc is niks voor mij. Maar aan de andere kant heb ik wel weer plezier in het bloggen.

Op dit moment voel ik mij wisselvallig. Gelukkig schijnt de zon vaker, hoewel dit vandaag niet het geval is, wat ook mijn gemoedstoestand beinvloed. Ik lees een boek, of wat oude studieboeken, nou ik probeer een poging tot te doen. Maar ik lees zo nu en dan iets. Of even de tijd nemen voor mijn stapel tijdschriften komt ook van pas. Hoewel dit ook niet vlekkeloos gaat. En ik heb mijn cursus schuldhulpverlening herstart. Dit lukt weer wel, want ik wil in juli wel klaar zijn met deze cursus. Om vervolgens met een cursus coaching aan vrijwilligers te beginnen. Maar eerst het 1 en dan het andere. Alles tegelijk wordt mij nu ook te veel hoor.

Wat doe ik nog meer?

Nou op tijd slapen en wakker worden door de wekker zit er soms ook echt niet in joh. Ik voel mij weer de student van toen. De scriptieperiode deed je ook bijna geen zak. Had ik ook dit ritme. Beetje werken, aanklooien, laat slapen en laat uit bed. Wat schrijven en dan kom je er achter dag het wel erg laat is. Dit is niet elke dag hoor, ik ga wel op tijd naar bed en eruit. Maar er zijn dagen poehh.

Als ik boodschappen ga doen, rijd ik een ander rondje of een groter rondje voor de lichaamsbeweging en daarnaast doe ik oefeningen thuis. Mijn streven is dit 2 a 3x in de week te doen. Ik mag blij zijn als dit 1x lukt. Daarnaast contacten onderhouden door te bellen, appen en videobellen. Maar ook op bezoek op 1,5 meter afstand.

Er zijn dagen dat ik niks leuks vind om te doen of dat mijn energie ver te zoeken is. Dat ik make-uploos, haar in een knot en huispak aan ‘doelloos’ tv kijk en soms emo op de bank zit, een boek lees of blog. Dan zet ik Spaanse muziek of up tempo muziek aan, waardoor ik mij weer beter voel. Ik ben ook minder aardiger voor mijn vriend, heb ook gezegd waarom en als je dit niet terugkrijgt, ja dan word ik niet aardig tegen je, maar ik ben wel blij als ik hem zie.

Ik begin het ” gewone leven” wel te missen hoor. Jullie? Even een drankje doen of een hapje eten. Knuffelen en even winkelen in de stad. Doelloos slenteren door de stad winkel in en winkel uit. Afspreken met dierbaren of op vakantie gaan. Mijn vakantie heb ik in maart moeten annuleren en hopelijk, nou eigenlijk gaat de vakantie in juni wel door. De vakantieparken in Nederland gaan/zijn weer open. Joepie, hopelijk kan ik nog een plek in de omgeving bezoeken. Voor mijn lievelings hobby is koken heb ik nieuwe gerechten gemaakt die op mijn blog gaan komen. Onder het kopje food lees je alles.

Check alvast mijn lekkere recepten

Daarnaast veel lof voor iedereen die nu hard heeft gewerkt en nog steeds doet in deze tijd. De gezondheidszorg, welzijn, winkelpersoneel en andere sectoren die op dit moment gewoon nog draaien in deze bizarre tijd, want dat is het toch! Stay save, gezond en houd je aan de richtinglijnen.

Op mijn Pinterest, Instagram en Facebook vind je als eerste mijn nieuwste blogartikelen. Vind je dit nou leuk? Volg mij en ik zal je terug volgen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *