Hoe ik het leven als blogger voor Corona mis
Column

Hoe ik het leven als blogger voor Corona mis

Ik ga je vertellen waarom ik het leven als blogger voor Corona enorm mis! Gelukkig is er de afgelopen tijd al veel open gegaan aan faciliteiten, maar de events waar we met veel konden komen is er nog lang niet. Gezellig netwerken en contacten onderhouden, mis ik erorm.

Toen ik met mijn blog begon, waren er zoals tegenwoordig niet zoveel blogs. Iedereen heeft tegenwoordig een blog en noemt zich een blogger of influencer. Maar de bloggers van toen aantal jaren geleden zijn tegenwoordig enorm populair geworden en eigenlijk vind ik dat je hun niet echt meer een blogger kan noemen, maar influencer.

Ik kon mij hieraan ook wagen, populair worden, iedereen weet wie je bent en wat je doet, misschien een hoop money verdienen en vele deuren gaan voor je open in het mode-, beauty,- lifestyle wereldje. Altijd bezig zijn met online zijn en jezelf verkopen. Maar deze stap heb ik bewust -niet- gekozen. Ik hecht namelijk te veel waarde aan mijn prive leven en ik vind het niet nodig om echt bijna alles te delen en non-stop bezig te zijn met posten. Ik vind het ook niet zo heel gek dat er sommige bloggers/influencers zijn die tegen een burn-out aan lopen of gehad hebben. Door de druk om non-stop iets te plaatsen, omdat de volgers hier naar verlangen of eigenlijk verwachten.

Populair worden / burn-out / of mijn privacy

Nee, weet je, ik ben veelste nuchter hiervoor om bijna alles te gaan delen met de wereld en wat ik dagelijks doe. Als anderen dit willen doen, blijven doen. Laat je door niets of niemand tegenhouden he!

Even terug naar toen. Toen was het allemaal nog nieuw en echt leuk!!! Het draaide niet om hoeveel volgers je had, hoeveel views en hoeveel poen je kon verdienen. Dit kwam pas gedurende tijd in opmars. Want dan, dan ben je echt goed bezig toch? Gewild en goed. Nu is het een pure verdienmodel geworden. Alles verandert snap ik ook wel maare, nu wordt het toch wel soort van uitgemolken, want meer en meer en meer willen we. Zonde vind ik dat. Ben jij beter met veel volgers en views? Nou jij moet ook gewoon schijten of kotsen. Alleen marktechnisch is het fijner om iemand met veel volgers en views te benaderen. Verdienen beide partijen lekker veel.

Toendertijd wist ik veel hoe je een goede WordPress website kon maken, neerzetten en groots kon worden. Tegenwoordig met 1 klik vind je honderden artikelen die gaan over deze onderwerpen. Super leerzaam als je ook anno 2021 start met een blog, maar ook voor de oudjes šŸ˜› onder ons die al wat jaren mee gaan in deze wereld. Ik blogde via Blogger. Aan de ene kant wilde ik ook populair worden, groeien en gezien worden, maar aan de andere had ik geen behoefte om in de belangstelling te staan. Ik hechtte wat ik al eerder schreef veel waarde aan mijn privacy en anonimiteit.

Maar nu 2021 een jaar verder in Coronatijd en trouwens ik geloof dat Corona nooit meer gaat verdwijnen en als griep altijd bij ons blijft. Alleen hoop je Corona nooit te krijgen. Door Corona zijn we hopelijk meer bewuster geworden van ons leven en de rest om ons heen, bijvoorbeeld de aarde en hoe wij deze verzieken.

Wie had ooit gedacht dat alles stil zou vallen. Langer als een jaar leven we in een gekke tijd. Ik verlang ontzettend om er op uit te trekken en zeker nu het mooi weer buiten is. Ik mis het gewone leven voor Corona! Dat ik kon gaan en staan waar ik wilde, zonder een mondmasker, 1,5 meter een vaccinatie of testen. Maar dat je als blogger gewoon naar een event kon gaan.

Zo heerlijk een feestje met honderden mensen, daar verlang ik naar. De persdagen, de mode events, nieuwe (mode) tentoonstellingen, feestjes, openingen en lanceringen van nieuwe hotspots, merken, winkels, alles.

Elke week kreeg ik wel leuke uitnodigingen in mijn mailbox. Helaas kon ik niet naar alles, maar naar vele ben ik geweest. Maar joh, wat mis ik dit, die enorme leuke feestjes en het eten. Er is altijd goodfood en drinks aanwezig! De contacten, om het weerzien. Ik denk dat vele met mij naar dit verlangen als je vaak naar dit soort leuke events bent geweest.

Veel wordt of werd er online georganiseerd of een handje vol kon op bezoek komen, maar niet meer die aantallen als voorheen. Wanneer dit kan is een moeilijke vraag. Ik hoop ergens dit jaar nog. Ik mis het.

Wat mis jij als blogger nu alles anders is als voor Corona?

Meer leuke colomns lees je hier

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *