Love and Health

Hoe overleef je de eerste ontmoeting met je schoonouders

Bron: We heart it

Jij en je lover zijn al weken smoorverliefd. Je lover is al enkele keren bij jouw thuis geweest, maar nu moet jij er toch aan geloven. Jij gaat binnenkort zijn ouders ontmoeten.
Je schoonouders ontmoeten is altijd spannend. Je wilt natuurlijk een goede indruk achterlaten omdat je met hun zoon of dochter verkering hebt, en een relatie aan gaat. Hierdoor krijgt je dus ook met deze mensen te maken. Maar ook met de hordes andere familieleden en de vrienden van je geliefde.

Op het internet ben ik op zoek gegaan naar tips, maar ook uit eigen ervaring heb ik tips opgeschreven om een goede indruk achter te laten. Binnenkort moet ik er zelf opnieuw aan geloven. Ja, ik ga voor het eerst mijn schoonouders ontmoeten. Dit soort situaties haat ik en wil ik het liefst vermijden, maar dat gaat niet want vroeg of laat moet het plaatsvinden.

1. Wees jezelf
Dit is de aller belangrijkste tip! Wees gewoon jezelf. Als je niet jezelf bent, val je op een gegeven moment toch wel door de mand. Dit kan op lange termijn voor problemen zorgen. Je wilt immers een toekomt met je lover.

2. Steek je handen uit de mouwen
Vraag of je ergens mee kunt helpen. Als je mee gaat eten, kan je aanbieden te helpen met koken of de tafel te dekken. Hierdoor kunnen de schoonouders gaan denken, dat je manieren hebt. Je toont initiatief en dat wordt gewaardeerd.

3. De eerste indruk telt
Geef een hand bij binnenkomst en stel je netjes voor. Draag gepaste kleding. Bijvoorbeeld een goed zittende jeans, je favorieten blouse of hippe trui. Geen afgetrapte schoenen. Houd je make- up clean, wees niet te overdressed, schone nagels en mocht je voor nagellak kiezen, geen gebladerde nagellak.

4. Zit niet te veel met je telefoon in je handen
Natuurlijk mag je even op je telefoon kijken, maar doe dit niet te lang, onder het eten of tijdens een gesprek. Hiermee geef je de indruk dat je ongeïnteresseerd bent. En dit ben je niet of misschien wel als je geen klik voelt. Heb de eer aan jezelf en wees verstandig.

5. Wees niet te klef
Het is moeilijk om van elkaar af te blijven. Een gepaste kus geven is mogelijk, maar niet de tong. Of over elkaar heen hangen. Het wordt niet gewaardeerd, Bewaar dit spektakel als je samen met je lover bent.

Bron: We heart it

6. Wees geen betweter
Heb je over sommige onderwerpen met kennis of ervaring. Probeer je op sommige momenten even in te houden. Ook al vragen ze jouw om je mening. Houd je antwoord gepast.

7. Pas op je manieren
Ga niet ronduit zitten boeren of winden laten. Doe nog niet zoals je thuis bent. Als schoenen op tafel of op de bank. Willen ze dat jij je schoenen uit doet? Hopelijk heeft je lover je hierover al geïnformeerd, zodat jij je leuke sloffen of sokken aan hebt.

8. Leer je schoonouders al kennen
Vraag van tevoren aan je lover, hoe zijn ouders heten en wat zij doen. Zo heb je al informatie tot je beschikking en kan dit bij jezelf voor minder spanning zorgen. Je hebt in ieder geval een onderwerp om over te praten. Je toont initiatief en interesse.

9. Neem een klein cadeautje mee
Persoonlijk toen ik deze tip las, dacht ik waarom. Ik vind dit namelijk nog te vroeg en een beetje te.
Als jij dit wel wil doen, moet je dit zeker doen. Pak niet te groot uit, het gaat immers om het gebaar.

10. Adem in en adem uit.
Je schoonouders zullen vast begrijpen dat jij het spannend vind. Misschien hebben zij dit ook wel.
Dit kan je uitspreken, maar het hoeft niet. Je onzekerheden uitspreken is ook een vorm van zekerheid, omdat jij jezelf kwetsbaar kunt opstellen.

Misschien heb jij iets aan deze tips. En ik wil je veel succes toewensen bij de eerste ontmoeting.

❤ Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hairburst Hearts

februari 5, 2017

Lente en Zomertrends 2017

maart 12, 2017