Annemieke's World / Column

Hoeveel volgers heb jij ?

 

Afbeelding: Google

Hoeveel volgers heb jij ? Deze vraag werd mij meerdere keren tijdens het bezoeken van een event gesteld. Daarom besloot ik over deze vraag een column te schrijven. Om voor eens en voor altijd met deze vraag korte mette te nemen. Zodat iedereen die op mijn blog terecht komt en dit leest weet hoe ik hierover denk. Want ik word er gek van. Gek van dat alles in dit wereldje om de hoeveelheid volgers gaat en draait. Dan zou je pas meetellen? Kom op heej, get a life! Je bedoelt een wandelende reclameblok voor diverse merken en producten, maar vergeet niet dat het ook echt bij jezelf moet passen.

Ik vind het ontzettend tof om te zien hoe personen en blogs zich ontwikkelen en steeds groter worden. Daar ben ik blij om en ik gun het iedereen. Immers moeten we elkaar ook meer steunen en niet misgunnend zijn naar anderen. Daar wordt het leven ook zo troosteloos van. Al dat haat en nijd.

Ik dwaal af! Even terugkomend op de vraag: Hoeveel volgers heb jij ?
Uhm, hallo. Ten eerste vraag ik jou ook niet hoeveel euro’s jij op je bankrekening hebt staan. Ten tweede dit interesseert mij niet. Ten derde ik ben niet met bloggen begonnen om een scala aan volgers te krijgen. Ten vierde ik blog omdat ik dit wil, leuk vind, mensen wil inspireren en van informatie wil voorzien. Daar staan de vraagstellers van te kijken. Tegenwoordig kan je op vele social media kanalen volgers kopen. Dit vind ik helemaal schandalig. Als ik op accounts kom met veel volgers en weinig foto’s ga ik juist denken klop dit wel. Het kopen van volgers blijft altijd in mijn achterhoofd als ik op een account kom. Tevens denk ik er ook wel eens aan om volgers te kopen, maar dit vind ik gewoon oneerlijk tegenover de echte volgers en tegenover mijzelf. Waarom moet je liegen? Dan maar niet interessant hoor voor de grote merken, want er zijn genoeg andere leuke merken die wel geïnteresseerd zijn.

Tijdens events ben ik met een aantal collega bloggers in gesprek geweest over dit onderwerp. Zij staan soms met verbazing te kijken als ik mijn gedachten uit hoe ik over dit onderwerp denk. Tevens zijn er ook collega’s die deze trend ook zien en zich hiervan willen afschermen om niet aan deel te nemen, maar soms neemt het toch de overhand. Gek eigenlijk dat het ook deels je leven gaat beheersen als je influencer/ blogger bent. Het lijkt wel alsof iedereen zich interessanter vind met veel volgers.  ‘Hallo, jij moet ook gewoon eens poepen hoor en je kont afvegen denk ik dan’. 

Soms stel ik mij de vraag. ‘Waarom word ik vaak uitgenodigd voor toffe events?’. Zoveel volgers heb ik niet. Misschien komt het wel, doordat ik al enkele jaren blog en constant een artikel plaats op mijn blog. Waardoor mijn blog up to date blijft. Ik ben altijd mijzelf gebleven, te nuchter om mij te laten onder dompelen aan alle hectiek van dit wereldje. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om deel uit te maken van de bloggerwereld. Ben ik dankbaar voor alles wat ik bereikt heb. De volgers en de reacties van iedereen. Het opent deuren waar je als ” gewone burger” niet komt. Bloggen, het is mijn passie. Lekker schrijven over van alles en nog wat. Onderwerpen die ik leuk vind en de baas zijn over mijn eigen online platform. Heerlijk!

❤ Annemieke

Wil je nog meer columns lezen? Bekijk even het kopje Column

 

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Reacties

december 20, 2017 bij 12:51 pm

Geweldig!!! Hoe je het omschreven heb. Ik ben echt een beginnende blogger dus ik weet echt niet veel af van het bloggers wereldje. Wat ik wel weet is dat het gaat om dat je plezier hebt in wat je doet en dat heb je zo te zien.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta pesto

december 11, 2017

Kerstcadeaus voor mannen

december 19, 2017