Blogtips

Je blog promoten? Zo doe je dat!

Je blogt of je wilt beginnen met bloggen, dan wil je natuurlijk dat mensen ook je artikelen gaan lezen en terugkomen. Maar het promoten van je blog en wellicht wordt het je bedrijf kost tijd. Voor iedereen is dit anders en gaat dit op een andere manier. De ene blog groeit sneller als de ander, maar dit betekent niet dat de blog die minder hard groeit, niks waard is of niks voorstelt. Tenslotte moet je bekijken wat echt, echt bij je past, wat je leuk vindt om je blog/bedrijf te promoten. In dit blogartikel deel ik een aantal tips omtrent het promoten van je blog/ bedrijf.

Mail naar PR bureaus

In mijn begin tijd toen ik begon met bloggen, heb ik contact gezocht met diverse PR bureaus. Ik heb ze uitgelegd wie ik ben, waar mijn blog voor staat en dat ik graag op de perslijst wil staan, om op de hoogte te zijn van onderwerpen gerelateerd aan mijn blog.

Je kan ook zelf benaderd worden

Daarnaast ben ik zelf benadert door mediabureaus of ik interesse had in het ontvangen van informatie, persuitnodigingen en om leuke producten te ontvangen om te reviewen.

Word lid van verschillende Facebookgroepen

Op Facebook vind ik tal van bloggergroepen en/of groepen die hieraan gerelateerd zijn waar jij je nieuwste blogartikel of social media mag promoten. Let wel goed op de voorwaarden die deze Facebookgroepen stellen. Zelf heb ik De Bloggergroep opgericht waar vele bloggers lid van zijn. Lees ook de blogartikelen die andere collega’s delen en plaats een reactie i.p.v. alleen maar je eigen content te delen. Hierdoor ontstaat er meer interactie, leer je weer nieuwe bloggers en blogs kennen en ze komen in aanmerking met je naam.

Neem deel aan blogcursussen, workshops en events die hieraan gerelateerd zijn

Eerlijk, heb ik nog nooit deelgenomen aan z’n cursus, maar het schijnt dat je veel leert over handige tools die je kan inzetten voor je blog en/of bedrijf te promoten, te laten groeien en om gewoon nog veel beter te worden dan dat je al bent. Daarnaast leer je weer andere mensen kennen met dezelfde passie als jij. Zelf wil ik ook ooit eens z’n cursus of workshop volgen, maar ik weet niet niet bij wie. Wel omtrent de onderwerpen.

Heb jij je eigen visitekaartje al?

Klinkt nu heel ouderwets in de tijd dat social media populair is, maar visitekaartjes zijn nog steeds ontzettend handig hoor. Je komt iemand tegen op een event of weet ik veel waar in welke setting dan ook. Hup geven maar. Je hebt iets tasbaars, iets persoonlijks en je onthoud de persoon stukken beter. Mochten ze ooit je visitekaartje weer vinden en ze zijn nieuwsgierig, dan zullen ze vast een kijkje gaan nemen ter ondersteuning van wie of wat is dit ook al weer.

Maak gebruik van alle social media kanalen

De titel zegt het al. Word lid van zoveel mogelijk social media kanalen. Ik verplicht je toch niks, maar bepaal wat jij nodig dient te hebben en leuk vind.

Winacties

Winacties zijn leuk hoor, maar eigenlijk geloof ik niet zozeer dat dit helpt om bezoekers te houden, wel om te lokken. Zodra de winactie is afgelopen en ze het echt leuk vonden blijven ze hangen en anders niet.

Veel interactie met je volgers en collega’s bloggers

Reageer, reageer en reageer op je volgers en collega’s. Stuur reacties op hun foto’s en blogartikelen. Ze zullen je opmerken, doorklikken en terugkomen.

Succes met het promoten van je blog en/of bedrijf! Met deze tips moet het zeker lukken! Of weet jij andere tips laat mij dit weten in een reactie. Dankje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *