Kaneelbroodjes uit de oven
Brood en Cake / Ontbijt

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Ben je op zoek naar een lekker ontbijt gerecht. Met deze zachte kaneelbroodjes van croissantdeeg heb je een snel een lekker ontbijt getoverd. Elke gezinslid wordt blij en je keuken ruikt ook nog eens lekker.

Wat heb je nodig vind je op de foto

Dit heb je nodig

  • Bluband vloeibaar of gesmolten boter
  • Basterdsuiker de lichte als donkere smaak
  • Kaneel
  • Een rol super croissants, je kan ook kiezen voor 2 rollen
  • Poedersuiker
  • 1 ei

Eerst zet je de oven aan op 175 graden. De kaneelbroodjes moeten ongeveer 20 minuten bakken.

Was je handen en maak het aanrecht schoon. Maak de verpakking van de croissants open en rol dit voorzichtig uit op het aanrecht. Spuit wat vloeibare boter op het croissantdeeg en smeer dit met een bakkerskwast uit. Bestrooi met de lichte en donkere basterdsuiker. Als laatste strooi je royaal het kaneel.

Zo maak je de kaneelbroodjes

Snij af op de eerste verticale stippenlijn. Bij het woord com op de foto. Druk de diagonale stippellijn met je vingers dicht. Rol nu het deeg van onder naar boven op. Probeer strak in te rollen. Dit is het eerste rol stuk.

Brood en cake recepten tips

Vervolgens ga je het tweede plak op dezelfde manier insnijden en dichtdrukken. Je legt de eerste rol op de tweede plak en beide rol je weer op. Je legt de rol aan de kant en begint met de derde en tevens laatste plak. Ook deze doe je op bovenstaande manier.

Kaneelbroodjes gaan bijna de oven in

Je hebt nu in een dikke rol van ongeveer 2,5 of 3 cm snijd. Smeer het cakeblik of taartvorm in met vloeibare boter. Je legt de kaneelbroodjes, die je een kwartslag gedraaid heb nu in de vorm. Beetje losjes tegen elkaar aan. Klop een ei in een schaaltje en besmeer het deeg hiermee. Nu kan je het blik in de oven doen en over ongeveer 20 minuten in het klaar.

Tip

Je kan ook kiezen voor een mindere dikke rol of in grote rol van alles of je snijd het deeg in twee stukken en dit rol je vervolgens samen op zoals te lezen hierboven. Ik heb gekozen voor een minder dikke rol.

Klaar om te eten

Eetsmakelijk!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Look of the week

april 2, 2020