Kwartcake met blauwe bessen
Brood en Cake / Uncategorized

Kwartcake met blauwe bessen

De frisse kwarkcake met blauwe bessen is binnen handomdraai gemaakt. In een uurtje of wat langer heb je deze lekkere kwarkcake op tafel. Het lekkerste is de kwarkcake met slagroom en warm uit de oven. Jammie, Jammie. Lees snel verder hoe je deze kwarkcake kunt maken

Een cake is altijd snel gemaakt. Je kan er ook zoveel verschillende ingrediënten aan toevoegen, waardoor er weer een nieuwe cake variant ontstaat. Ik wilde een cake maken met de overgebleven blauw bessen. Daarna ben ik opzoek gegaan naar een lekker recept en ik kwam gauw op de kwarkcake uit, omdat ik dit nog niet eerder gemaakt heb. En dit leek mij een lekker recept. De kwartcake met blauwe bessen.

Hoe maak je de kwarkcake

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Kwakecake
  • 1 zakje vanille suiker
  • 200 gram magere kwark, ik heb zelf een dikkere yoghurt gebruikt
  • 3 eieren
  • 25 ml water
  • Handjes blauwe bessen naar keuze, ik heb 2,5 hand gebruikt

Benodigdheden

Voor een elektrische oven 160 graden, 60 minuten in de oven.

Check wel in de tussentijd hoe het bakproces verloopt. De cake is goed als er geen beslag aan je mes blijft plakken. Af en toe er in steken (in de oven)

Zet de oven aan en smeer of spray de cakevorm in met boter. Weeg of bekijk het pak waar de kwart/yoghurt in zit en haal er 200 gram uit. Ik doe dit eigelijk altijd op gevoel. Koken doe ik altijd op gevoel, want ik houd zelde de tijd bij of weeg iets af.

De 200 gram yoghurt/kwart doe je in een beslagkom met de 25 ml water (3 eetlepels). Vervolgens voeg je de cakemix, 3 eieren en het zakje vanille toe aan het geheel.

Alles in de beslagkom

Mix dit alles op de laagste stand tot een glad beslag. Is het een mooi glad beslag. Klop het beslag ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Daarna voeg je de blauwe bessen toe en roer je met een spatel door het beslag. Houd wel een aantal blauwe bessen over om de cake bovenop te decoreren.

Doe het beslag in de cakevorm, bestrooi met de laatste blauwe bessen en hup 60 minuten in de oven. Wel ondertussen in de gaten houden he!

Eetsmakelijk

Meer brood en cake recepten

Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet mij niet te taggen @fashionladylovelyblog of gebruik de hashtag #fashionladylovelyblog

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *