Den Haag / Hotspot

Leuke hotspots in Den Haag

Wil je een dagje naar Den Haag? Maar weet je niet waar je moet beginnen. Ik heb een aantal leuke hotspots waar je zeker naar toe moet op een rij gezet.

Als je heb besloten om eens naar Den Haag te gaan? Wil je vast leuke hotspots in Den Haag ontdekken en eens niet je geld uitgeven bij de grote modeketens of horeca. Voor iedereen die zich afvraagt: Wat is er te doen in Den Haag, behalve de Grote Markt, Primark en Scheveningen? Lees gauw verder….

Vorig jaar maakte ik een tour door de historische binnenstad van Den Haag door Miss Publicity, maar ik ben er nooit aan toegekomen om over dit event een blogartikel te schrijven. Deze tour is gebaseerd uit het boekje van Time to Momo: Den Haag binnenstad- miniguide. Nu het lekker weer is, is Den Haag extra leuk om te bezoeken. Van leuke eettentjes tot kleding.

Wat te doen in Den Haag?

Hug the tea

Hug the tea, Den Haag

Gerund door 2 zussen deze 1e matchabar van Nederland gespecialiseerd in matcha en Japanse thee. Matcha zou veel energie geven gedurende de dag. Ecoplaza verkoopt ook matcha, mocht je hierin geinteresseerd zijn. Wij konden gerechtjes en drankjes gemaakt van matcha proeven. 1 kopje matcha staat gelijk aan 5 kopjes groene thee. Trouwens in Londen en New York is matcha onwijs populair. Hoe groener de kleur, hoe lekkerder wordt er gezegd. Persoonlijk vind ik dat je matcha moet leren drinken. De tea shot vind ik minder, de smoothie juist lekkerder.

Matcha smoothie

Adres: Papestraat 13, 2513 AV Den Haag

Oh Dear Goudsmeden

Oh Dear Goudsmeden, Den Haag

Alles wat je in deze winkel kan kopen is zelf gemaakt. Vier gepassioneerde dames die al bijna 6 jaar deze winkel runnen. Sieraden in onder andere goud, zilver, geelgoud of roodgoud. Ik zag een aantal prachtige sieradern hoor. Wij werden verwelkomt met een glas champagne. Heerlijk!

Zelfgemaakte sieraden van Oh Dear Goudsmeden

Adres: Molenstraat 56, 2513 BL Den Haag

Lola Bikes & Coffee

Cafe Lola Bikes & Coffee

Een koffiestore en fietsenstore in 1. Waarom deze combi? Ze hebben een liefde voor koffie en fietsen. Daarnaast steunen ze een fietsclub als ik nog goed mijn aantekeningen snap, een fietsclub uit Oeganda en een fonds tegen kinderkanker. Ook hebben ze plannen om uit te breiden. Ze maken van drie koffievarianten weer diverse smaken als blend, single, orange, arabics, goud en vrede.

Adres: Noordeinde 91, 2514 GD Den Haag

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag

De tentoonstelling Storm, deze heb ik toendertijd gezien, maar of dit nu nog steeds is weet ik niet. Wel het Panorama schilderij kan je zien en is ook ontzettend mooi en indrukwekkend. Je staat in het midden en om je heen bevindt zich het schilderij. Heel gek vond ik dit, maar zo gaaf. Wie verzint nou zoiets. Je draait als het ware gewoon een rondje. De panorama stampt uit 1881 en is vanaf het hoogste punt in Scheveningen gemaakt. Mesdag heeft eerst vele schetsen gemaakt van het uitzicht dat hij zag. Daarna is hij ongeveer vier maanden met nog drie andere schilders bezig geweest om het hele doek te schilderen.Beneden bij het doek. Op het grote houten stuk helemaal bovenaan, daar loop je op om de panorama te kunnen bekijken.

Adres: Zeestraat 65, 2518 AA Den Haag

CoffeeliciousLeuk tentje voor heerlijke sapjes en gerechten

Coffeelicious is een familiebedrijf dat meer als zes jaar bestaat. Er zijn locaties in Breda, Rotterdam, Dordrecht en natuurlijk Den Haag. Het interieur ziet er top uit, echt mijn smaak. Zo leuk, kleurrijk en druk! Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch, high tea en nog vele andere heerlijke gerechten en drinken.

Gezellig, leuk interieur

Adres: Lange Voorhout 58B, 2514 EG Den Haag

Escher in het paleisDe mooie ingang

Dit museum is het woonpaleis geweest van Koningin Emma. Daarna werd dit het werkpaleis van Wilhelmina, Juliana en Beatrix. In 1991 werd het paleis aan de gemeente Den Haag verkocht met als doeleinde dat hier alleen maar culturele activiteiten zouden plaats vinden. Er werden diverse tentoonstellingen georganiseerd en sinds 2002 is het werk van Maurits Cornelis Escher te bewonderen. Laat je meeslepen in een wereld, in een wereld waar niks onmogelijk en alles mogelijk is.

Adres: Lange Voorhout 74 – 2514 EH Den Haag

Saplab

Saplab, Den Haag

De zusjes Elise en Caroline zijn vanuit huis begonnen met het maken van slowjuice sappen en hebben uiteindelijk van hun hobby, hun werk kunnen maken. Slowjuice is super gezond omdat een slowjuicers pas echt de vitamine en mineralen uit de groenten en fruit perst. De sfeer in de winkel is clean, klein en maar gezellig met al het groen. Je kan losse sapjes kopen, shots of ga voor de detox. Of je kan er voor kiezen om een pakket samen te stellen. Gedurende die dagen waarvoor jij het pakket samenstelt eet je alleen dat, voor een grote onderhoudsbeurt van je lichaam.

Sapjes die wij konden proeven

Adres: Denneweg 8, 2514 CG Den Haag

De vegetarische slager

De vegetarische slager

Bij de vegetarische slager kun je genieten van gerechten waar plantaardig vleesch centraal staat. Het eerste vegetarische restaurant ter wereld waar dit plantaardige vleesch het thema vormt. Wij konden tijdens de tour ook genieten van dit soort gerechten. Vegetarische sushi, maar ik moet je ook echt eerlijk vertellen, het is ook echt lekker vond ik .Lunch, diner of lekkere bites proef het allemaal in dit restaurant. Het is een beleving op zich.

Adres: Hooikade 4, 2514 BN Den Haag

Met deze leuke hotspots wordt een dagje Den Haag wel leuk toch? Heel veel plezier als je gaat rondstruinen in Den Haag. Behoefte aan een andere stad. Lees meer over Alkmaar, Maastricht of Rotterdam

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *