Leuke tips voor Pasen
Pasen

Leuke tips om te doen met Pasen

Als we met Pasen vaak buiten de deur eten of op familie bezoek gaan, zijn we op dit moment aan huis gekluisterd om Pasen thuis te vieren. Dit is eigenlijk ook niet verkeerd, om een feestdag met je gezin te vieren, als je alleen bent is dit natuurlijk helemaal niet leuk. Dan kan je misschien  videobellen of bellen met familieleden, zodat je toch nog bij elkaar bent met Pasen en gebruik kan maken van deze leuke tips, wat je kan doen met Pasen.

Wat houdt Pasen precies in? Met Pasen wordt feestelijk de opstanding van Jezus gevierd. Het is het feest van het nieuwe leven, dat (elk voorjaar) de dood overwint. Het paasfeest geldt als het meest centrale feest van de kerk, ook al wordt in het Westen het kerkfeest meer gevierd. In de oosters-orthodoxe kerk, waar Pasen meestal een week later gevierd wordt, is Pasen veruit de grootste kerkelijke feest en heeft het hetzelfde vreugdevolle familiekarakter als het kerstfeest in het Westen.

Geen idee wat je eigenlijk moet doen met Pasen? Met deze tips verveel jij je vast geen moment.

1. Maak een Paasbrunch met heerlijke recepten. Op internet staan een hoop lekkere recepten. Of kijk even bij mijn recepten voor Pasen de vind je hier. Daarnaast kan jij je eettafel gezellig aankleden, met z’n alle bij elkaar.

2. Paas eieren schilderen en verstoppen.

3.Organiseer een BBQ bij jou in de tuin voor het gezin

4. Maak een Paaswandeling bij jou in de omgeving, vermijd wel drukke plekken en houd afstand van elkaar. Of rijd met de auto een stukje(niet uitstappen). Als je in de auto zit, kom je niet met andere mensen in aanraking behalve je gezin, waar je toch al mee bent.

5. Ga picknicken in het park. Houd wel afstand van elkaar en vermijd drukke plekken.

Recepten voor Pasen

6. Rijd langs familie, klop op het raam en wens ze een fijn Pasen.

7. Bankhangen: Maak  een lekkere borrelplank en zet de tv aan.

8. Bij punt 1 staat je paasbrunch maar een paasontbijt kan natuurlijk ook.

9. Hopelijk als de Coronacrisis voorbij is, kan je (2021) wel het Keukenhof of  De Olmenhorst bezoeken, festivals of paasmarkten, naar boerderijen om lammetjes te zien of andere leuke dingen die je daar kunt doen.

10. Gewoon helemaal niks. Je hoeft niet altijd wat te doen of feestdagen. Voor de meeste mensen zijn dit vrije dagen.

Mijn plannen met Pasen is samen met mijn vriend. Het weer voorspelt goed, nog wel even afwachten, maar wij hebben plannen om te bbq-en en voor de rest nog niet veel. Dat zien we op de dag wel. Heb jij plannen met Pasen en wat zijn die precies? Laat een berichtje achter onderaan dit artikel.

Fijne Pasen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hartige groententaart

april 10, 2020