Uncategorized

Maggie Roerbak Noedels Kip Kerrie met groente

Normaal gesproken kook ik niet vaak of gezegd nooit. Het makkelijk om nog bij je ouders te wonen en je vader is kok, die kookt altijd.
Als ik kook dan ben ik of alleen, bij vrienden of op vakantie in een bungalowhuisje. Heel zelden kook ik voor mijn ouders.
Vandaag wilde ik graag noedels eten omdat ik alleen thuis ben. Ik ben wel erg van de verse groenten en eerlijke producten qua vlees maar vandaag had ik daar even geen zin in om groente te snijden en bij onze Digros ( B-winkel ), vind ik dat ze geen eerlijke vlees verkopen, ik zie het immers niet op de verpakking staan.


Wat heb je nodig:
2 personen:
250 gram kipfilet, 1 eetlepel olie, groente
voorgesneden of zelf gesneden
400 gram oosterse roerbakgroenten
1 prei, 250 gram wortel

3 personen:
Alle ingrediënten
Voeg nog 250 gram taugè extra toe

Variatietips:
Voor een oosterse smaak, vervang 50 ml water door kokosmelk.
Voor meer pit, voeg een mespuntje rode currypasta toe of gebruik een Thais groentepakket.
Voor een zomers gerecht kun je een klein blikje ananas toevoegen.
Een dagje iets anders? Gebruik eens reuze garnalen in plaats van kip.

Hoe te bereiden:


1. Snijd de kip en e.v.t. de groenten in stukken.

2. Roerbak de kip 3 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak nogmaals 3 minuten.

3. Voeg de kruidenmix en 300 ml water toe en breng dit aan de kook.

4. Voeg de noedels ongekookt toe. Verwarm en roer tot al het vocht in de noedels is opgenomen en ze gaar zijn.

5.Klaar om te eten.

Mijn ervaring:
Ik had alle instructies op de verpakking gevolgd, waardoor er niks mis kon gaan en is gegaan. Voordat de kip in de pan ging deed ik een scheutje zonnebloem olie in de pan . Dit lekker warm laten worden en vervolgens de kip erbij doen. Wel heb ik wat peper op de kip gestrooid en het vuur was midden. Na mate het gerecht vorderde ging het vuur wel iets hoger.
Ik wilde kokosmelk gebruiken maar na een hapje werd ik misselijk dus heb ik water gebruikt. Aan het einde toen de noedels klaar waren heb ik toch nog een klein beetje kokosmelk erin gedaan omdat ik wilde weten of je deze smaak kon proeven. Uiteindelijk overheersten toch de kruiden van de kerrie.
Ik vond het een smakelijke maaltijd.! ♥

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Reacties

augustus 17, 2013 bij 8:52 pm

Lekker!!!

Thanks voor je leuke comment op mijn blog!

xoxo
Joyce

livstyle.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontstress je huid

augustus 7, 2013

Studded bra: How to wear

augustus 12, 2013