Hotspot | Rotterdam

MaHo, het nieuwe SoHo van Rotterdam

juli 18, 2018

 

Unieke, leuke en bijzondere shopplekjes en winkels ontdekken vind ik erg leuk, omdat dit eigen is en uniek. Geen grote massa aan shoplovers of grote winkelketens. Nee, gezellige boetiekjes en een combinatie van barretjes en restaurants maakt MaHo tot een plek waar je in alle rust kunt genieten van je shopmoment. Boetiekjes, winkels en eetgelegenheden die de laatste fashion en foodtrend volgen, hip met een touch of basic en terug naar het gewoon dan doe je al gek genoeg is mijn omschrijving. Ik kreeg de gelegenheid door middel van een treasure tour MaHo te ontdekken. En, dit heb ik zeker gedaan. Ik heb genoten van het heerlijke eten en inspiratie op gedaan op het gebied van interieur en mode. Moho is gelegen in hartje Rotterdam en is via het centraal station met de tram en/of via station Blaak te bereiken. Het bevindt zich namelijk tussen de Pannenkoekstraat, Botersloot en de Nieuwemarkt.

 

Sajoer

De tour begon bij Sajoer. Alles wat je hier kunt eten en drinken is seizoensgebonden en wordt vers voor je gemaakt. Wij kregen een acai bowl, bananenbrood en beat it juice te proeven. Jammie, jammie, wat zag dit er lekker uit. Vooral de bananenbrood en het sapje vond ik erg lekker. De bowl bestond uit granola en fruit. Het fijne aan deze winkel is dat het gewoon zeven dagen per week open is. (Website)

Very Cherry

Very Cherry is uniek in vintage stukken en eigen ontwerpen en is de afgelopen drie jaar alleen maar groter geworden. De collectie is kleurrijk, veel print, retro, uniek en vrouwelijk. Wil je iets vrolijks, maar toch vrouwelijk neem eens een kijkje in dit leuke kleine winkeltje. (Website)

Lotus

Een klein winkeltje dat ontzettend vol staat met spullen die van over de hele wereld vandaan komen. Je moet wel het geduld kunnen op brengen om rustig deze winkel te bekijken. Ik vind het een gezellige boel en de eigenaren praten vol passie over hun winkel en de spullen die zij verkopen. (Website)

Louen

Louen is winkel die ruim is opgezet, maar niet veel kleding in de winkel zelf verkoopt. Soms hoeft een winkel niet vol te hangen met kleding vind ik. Het is een mooi concept en precies goed ingericht. Ik vind het een girly- girly winkel, zo leuk. Louen verkoopt verschillende merken als Pop Copenhagen, Louen the Label, Kjaer en Lovestories.( Website)

Homestock

Toen ik deze winkel binnen liep keek ik mijn ogen uit. Home stock heeft een ontzettende, ontzettende leuke, gave, mooie, toffe, leuke, gave, mooie, toffe, ow ik val in herhaling, winkel. Dit wil ik en dat wil ik. Ik wil de hele inhoud van deze winkel. Ik weet van mijzelf dat ik niet 1 bepaalde smaak heb, maar dit slaat echt alles. Hoe leuk en hip kan je tegenwoordig je woning inrichtingen. Nou, ik weet waar ik moet zijn om mijn huis op te leuke. (Website)

Brasserie Pierre

Bij Pierre kregen we een dadeltaart en koffie aangeboden, maar koffie lust ik niet dus koos ik voor thee. Ik houd van dadels, maar een dadeltaart had ik nog nooit geproefd. De taart was nog een beetje warm en smolt zodra het in je mond zat. Echt zo lekker, niet normaal. Ik zou spontaan alleen daarvoor naar Rotterdam komen  :-P. Bij Pierre kun je aanschuiven voor Franse gerechten die allemaal vers worden bereid met ingrediënten van fair trade leveranciers.(Website)

Blick Brillen

Wil je een bijzondere, moderne en hippe bril dan moet je even verder zoeken dan de brillenwinkels die al eeuwen bestaan. Kies eens voor de nieuwere brillenwinkels. Ik vind dat zij meer inspelen op trends en uitpakken met mooie brilmonturen. Daarnaast kijken ze bij Blick niet alleen naar je gezichtsvorm, maar ook naar de vorm van je neus!   (Website)

Be So Different

Opnieuw een leuk klein winkeltje met een gave collectie aan spullen. Be So Different verkoopt o.a. Coster Copenhagen, 24 Colours en Be So Different. Mocht je nou geen nieuwe kleding nodig hebben, dan is een bezoekje toch echt de moeite waard, omdat deze winkel de tofste en hipste pashokjes hebben die ik tot nu toe heb gezien.  (Website)

Snackbar Tante Nel

Friet, heerlijk friet, ik houd van friet. Bij deze snackbar kan je friet eten met een heerlijk gin, want deze snackbar is de enigste die sterkte drank mag serveren. Hoe heerlijk is dat met dit mooie weer. Je eet een frietje met een gin naar keuze. De zon op je bol en genieten maar. Tijdens de treasure tour kregen wij een lekkere friet en een gin-tonic. (Website)

Pix

Bij Pix kan je terecht voor lekkere cocktails en verschillende specialiteiten van de chef. Het is een restaurant en cocktailbar. Pix serveert verschillende soorten pintox. Wat zijn pintox hoor ik je denken. Nou dit zijn kleine Spaanse hapjes, vaak op een stukje brood met een stokje (prikker). Bij Pix loop naar de bar, je pakt wat je lekker vind en je betaald. (Website)

 

Ben jij al naar het nieuwe SoHo van Rotterdam geweest?

 

❤ Annemieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *