Personal

Mijn 5 goede voornemens voor 2019

Voordat het jaar is beëindigd wordt je al om de oren geslapen met jaaroverzichten en goede voornemens. De ene na de andere advertentie of fotocollage verschijnt dat het een succesvol jaar was om dit in het nieuwe jaar natuurlijk door te voeren. Als jouw jaar niet zo vlekkeloos was en je alleen maar al die mooie kiekjes ziet van hoe perfect iedereen 2018 heeft beleefd. Nou dan krijg je voor 2019 toch ook een complex dat het allemaal voor jouw ook perfect moet gaan worden. Dat 2019 jouw jaar gaat worden. Probeer je helemaal niks aan te trekken van al dit moois.

Tuurlijk vind ik het fijn voor diegene die zijn mooiste momenten willen delen met de hele wereld en stiekem vind ik dit hartstikke leuk om te zien. Maar soms wil niemand dit zien, omdat diegene zich even niet lekker in zijn vel voelt zitten. En ook ik heb dit soort moment beleefd in 2018 dat ik tegenslagen had. Dit is toch gewoon menselijk? Het leven is toch niet perfect? Of wel soms? Naast de tegenslagen waren en er ook mooie momenten dit ik in 2018 heb beleefd en eigenlijk hebben de tegenslagen mij weer sterker gemaakt. Hierdoor heb ik meer zin in het nieuwe jaar als anders. Een nieuwe jaar vol nieuwe kansen. Nieuwe herinneringen en avonturen beleven. Ik heb echt zin in dit jaar.

Hoe cliche het ook klinkt, ik ga mij ook wagen aan nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar. Ook al is het niet handig om dit met iedereen te delen want ik heb gelezen als je je voornemens bekend maakt is het lastiger om ze te behalen. Je hebt kenbaar gemaakt wat je wil doen, waardoor er een bepaalde druk bij je ontstaat om ze ook echt te realiseren. Door die druk kan je weer gestresst raken wat het behalen van de goede voornemens in de weg kan zitten.  Ik zat eerst te twijfelen om mijn goede voornemens te delen, maar het schrijven van persoonlijke artikelen wil ik meer optimaliseren. Zodat mij online personal fashion lifestyleblog nog persoonlijker word. Ik heb gekozen voor 5 goede voornemens. Vijf is namelijk een klein aantal. Ik weet nu al als ik vele voornemens ga opschrijven dit er toch niet van komt. Vorig jaar heb ik ook niet alles kunnen behalen. Daarom houd ik het klein.

Mijn 5 goede voornemens voor 2019

 

 1. Mijn eigen personal fashion lifestyleblog professionaliseren

In 2019 wil ik uitzoeken wat ik met mijn personal fashion lifestyleblog wil. Hoe ik dit kan professionaliseren, optimaliseren en uitbreiden. Welke weg wil ik in slaan en wat heb ik hierbij nodig wordt mijn zoektocht voor dit nieuwe jaar.

2. Mijzelf blijven ontwikkelen

Eind 2018 ben ik begonnen met een cursus schuldhulpverlening. Passend bij mijn afstudeerrichting en mijn interesses. Ik vind dat ik te weinig expertise over dit onderwerp tijdens mijn opleiding heb gehad, vandaar dat ik deze cursus gestart ben. Natuurlijk ga ik deze cursus dit jaar afronden. Ik wil voor de zomer met deze cursus klaar zijn. Daarnaast wil ik nog veel meer cursussen volgen, maar dat gaat natuurlijk niet. Ik ben geen robot. Ik heb mij nog een doel gesteld om mij te blijven ontwikkelen en dat ik om binnen 3 a 4 maanden drie boeken gelezen te hebben. En dat maakt niet uit wat voor. Of dit nou een oude studieboek is, een girlbossboek, chickclick, tijdschriften, zelf ontwikkelboek. Vorig jaar kwam ik nauwelijks toe om mijn tijdschriften te lezen. Dit jaar wil ik dit weer oppakken en rustmomentjes aan mijzelf geven om te gaan lezen.

3. Vaker met vriendinnen afspreken en bellen

Doordat iedereen zo druk is en ik ook kwam het er nauwelijks van om meerdere keren per maand mijn girls te zien en te spreken. Ja via de smartphone, whats app maar dat is niet persoonlijk genoeg. Druk zijn zit in iemands hoofd. Druk zijn, ow wij zijn druk, dit praten wij ons aan. Hier wil ik van af, om constant het druk zijn de schuld te geven. Maar sommige vriendinnen verwijd ik ook hoor dat zij nauwelijks uit zichzelf een datum prikken of spontaan even langskomen of bellen, omdat ook hun te druk zijn, wat ze als reden geven. Wil je het echt, dan bestaat druk zijn toch niet. Wat ik nu heb verzonnen is dat ik opschrijf om mijn to-do-lijstjes per dag wat ik ga doen, daarop staat geschreven wil ik ga bellen en dat ik uit mijzelf een datum doorgeef om af te spreken. Hierdoor zet ik telkens de eerste stap en kan ook niemand mij iets verwijten, dat je nauwelijks contact opneemt. Ja, dag begin eens naar jezelf te kijken denk ik dan.

4. Meer spontane dingen ondernemen

Eropuit in eigen land of het buitenland. Kleine of grote avonturen dit maakt mij niet uit. Als het maar leuk, leerzaam en nieuw is. Nieuw uhm het mag ook een plek zijn waar ik eerder ben geweest. Als het maar spontaan is.

5. Tevreden zijn met alles en iedereen die ik heb

Ik geniet al ontzettend van alles en iedereen om mij heen, en dit waardeer ik enorm. Maar soms, soms zijn er moment bijvoorbeeld als ik ruzie heb met mijn vriend en ik hierover loop te klagen bij mijn moeder wat een ontzettende eikel, leeghoofd, iemand die zijn hersenen thuis heeft liggen dit kan zijn. Denk ik dagen later na deze ruzie,- Het is eigenlijk wel een leuke vent hoor, ondanks zijn gebreken- Gebreken heb ik ook hahaha. Daarnaast hoeft ik niet constant de nieuwste kledingstukken, schoenen, tassen en andere zooi te hebben. Eerst opmaken wat je hebt en heb je iets nou echt, echt, echt nodig, koop dit dan. Ik ben al veel langer bezig met het bewust worden van het aanschaffen van nieuwe spullen. Meer, meer en meer vern**kt de wereld en ook jezelf alleen maar. Wees echt eens tevreden met wat je hebt en wat er echt toe doet in het leven.

 

Dit zijn mijn 5 goede voornemens voor 2019. 5 kleine voornemens want ik heb ook een aantal grote voornemens, maar die houd ik echt voor mijzelf. Heb jij ook goede voornemens of vind jij dit ontzettend stom. Ik hoor het graag van je door je comment onderaan dit artikel. Heb jij wel goede voornemens dan wens ik je heel veel succes met het behalen hiervan.

 

❤ Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Najaarstrends 2018- 2019

januari 4, 2019