Mijn doelen voor 2021
Personal

Mijn doelen voor 2021

Het nieuwe jaar is begonnen en ook het moment dat iedereen zijn nieuwe doelen gaat bedenken, samenstellen, uitwerken of je doet hier helemaal niet aan mee. Ik doe er wel aan mee. Ik vind het namelijk hardstikke leuk om nieuwe doelen te bedenken en uit te voeren, zodat ik als persoon mij blijf ontwikkelen. Dit heb ik nodig, want stil staan dat kan ik niet. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Doelen bedenken, noteren via een stappenplan en vervolgens uitwerken en bij stellen doe ik het hele jaar door. Niet perse bij de start van een nieuw jaar. Om mijn doelen vast te stellen, ga ik eerst terugblikken op mijn doelen van 2020. Welke zijn behaald en welk niet, maar ook relevant. De doelen die ik niet behaald heb, maar wel relevant vind neem ik mee. Hierdoor heb ik weer nieuwe doelen. Het betreft zowel blogdoelen als persoonlijke doelen. De doelen maak ik groot en verdeel ik in kleine stapjes. Hierbij stel ik mijzelf de vraag: Wat wil ik op 31 december 2021 behaald hebben ?

Hoe ik mijn doelen stel voor mijzelf en uitwerk. Hierover komt nog een blogartikel online. Dus houd mijn blog de komende tijd goed in de gaten.

Kleine zegeningen mogen gevierd worden, naar het grotere geheel, om uiteindelijk wel je doel te behalen. Daarnaast wordt je bewuster van de dingen die je wil doen en doet. Ik wel namelijk.

Mijn blogdoelen voor 2021

Verdiepen in SEO, Pinterest en Instagram

Het verdiepen in SEO heb ik ook gedaan, maar niet genoeg. Het verdiepen in SEO blijft een leerdoel. Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke cursus of e-book. Het afgelopen jaar heb ik voornamelijk aandacht besteedt aan Pinterest. Dit ging erg goed, maar je moet echt consistent blijven posten om goede resultaten te zien. Dit ging als de golven, sterke groei, dan weer een afname etc. Ik merk wel dat groeien met Pinterest niet meer als begin vorig jaar goed verliep. Is er iets veranderd aan Pinterest zoals bij Instagram? Je lijkt er amper tussen te komen Facebook heb ik nauwelijks ingezet voor mijn blog, omdat ik facebook eigenlijk helemaal niet leuk vind. Instagram heb ik opnieuw ingezet. Ik ben/was niet tevreden met mijn eerdere blogaccount. Hiervoor heb ik een nieuw account aangemaakt, wat meer persoonlijk moet worden met een vleugje van mijn blog.

Nieuwe volgers op Pinterest en Instagram

Een jaar heeft 12 maanden. Ik wil per maand 10 nieuwe volgers op beide accounts. Hopelijk meer, maar als je groot inzet, wellicht komt het dan niet uit, wat weer een teleurstelling gaat worden. Echte volgers in ieder geval. Om dit voor elkaar te krijgen, wil ik mij eigenlijk wel inlezen in een e-book of cursus om te kunnen groeien. En uiteraard blijf ik gewoon mezelf.

Personal branding verbeteren

Het verbeteren en aan mijn PB werken is in gang gezet en hiermee ben ik nog steeds aan het werk. Dit blijft ook wel vind ik, als persoon maar ook als blog wil jij je toch blijven ontwikkelen en groeien. In iedere geval ik wel.

Mijn persoonlijke doelen voor 2021

Blijven doen wat ik wil

Dit zegt al genoeg. Lekker mij leven leven en volgen zoals ik dit wil. Als ik 80 jaar oud ben, wil ik terugkijken met een goed gevoel. Dat ik gedaan heb wat ik echt graag wilde en niet wat er vanuit mijn omgeving mij werd opgedragen. (Dit is onmogelijk of kan niet of zou je dit wel doen?)

Per maand 1 of 2 boeken lezen

Ik vind het leuk om te lezen. Dit heb ik altijd al gehad. Leuker dan mijn mobieltje en scrollen door social media.

Energiezuigers en mensen die je naar beneden halen of willen halen laten lullen

Dit deed ik al hoor en I love it. Laat ze maar praten. Misschien is dit een tip voor jouw?! Lekker laten lullen en laten gaan. Alles wat ze zeggen gaat bij mij het ene oor in en het andere oor uit. Daarnaast swipe ik hun berichten gelijk weg, zonder er echt aandacht aan te besteden of te lezen. Waarom zou ik?! Zonde van mijn tijd joh.. Doeii

Mijn 2 cursussen afmaken

Afmaken van twee cursussen, wel begonnen maar nog niet afgemaakt. Dit jaar moet dit echt af zijn, want ik wil die certificaten in The Pocket. Immers staat het ook goed op mijn curriculum vitae.

Heb jij ook nieuwe doelen voor 2021? En welke zijn dat? Ik lees graag je reactie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat heb ik geleerd in 2020?

januari 6, 2021

20 tips voor een mooie dag

januari 18, 2021