Mini appeltaartjes van bladerdeeg
Cupcakes en taart / Sinterklaas

Mini appeltaartjes van bladerdeeg

Appeltaart hoort echt bij deze tijd van het jaar. Vooral als de appeltaart warm uit de oven komt. Wil je een snelle manier van een appeltaart maken? Ga voor de mini appeltaartjes van bladerdeeg. Toef slagroom erop en eten maar. Ook is deze maat perfect voor je kids en nu de feestdagen er aan komen, ideaal toch, naast al het andere lekkers aan eten.

Ik vind de geur altijd zo heerlijk. Kom je een huis binnen en er is appeltaart gebakken. Jammie, jammie.

Om deze mini appeltaartjes te maken heb je het volgende nodig:

Wat heb je nodig?

  • 2 appels
  • Zakje vanille suiker
  • Lichte basterdsuiker
  • Rozijnen
  • Kaneel
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei

Ingrediëntenlijst

Verwarm de oven op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat dit ontdooien.

Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes en doe alles in een kom. Voeg bij de appels 2 theelepels kaneel en 2 theelepels lichte basterdsuiker toe. Het zakje vanille suiker en een handje rozijnen.  Meng dit alles goed door elkaar.

Pak een muffinvorm. Vet in met wat boter. Leg een plakje bladerdeeg in het vormpje. Ik heb een vorm gebruikt voor meerdere muffins, deze zijn ook kleiner als de 6 vorm. Omdat de vormpjes kleiner zijn heb ik stukjes van het bladerdeeg afgesneden. Bij een groter vormpje hoeft dit vermoedelijk niet.

Vul zoveel bakjes als nodig is, met appelmengel tot bovenaan. ligt ook aan de hoeveelheid inhoud wat je hebt gemaakt. Ik heb 9 vormen gevuld. Snij van het overgebleven bladerdeeg dunne strookjes en leg dit bovenop het taartje. Druk goed aan.

De mini appeltaaartjes in de bakvorm

Til het ei kapot en klop dit los. Bestrijk de mini appeltaartjes met wat losgeklopt ei.

Bak de 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de mini appeltaartjes uit de oven en haal vervolgens voorzichtig uit de vorm. Een lekker warm mini appeltaartje met een toef slagroom.

Mini appeltaartjes van bladerdeeg

Eetsmakelijk!

Ook zin in dit gerecht en wil je dit gaan maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook of door een tag @fashion-ladylovelyblog @annemieke_anna op Instagram

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *