Events

Museumkids awards

november 13, 2017

 

Op vrijdag 10 november vond in Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum de uitreiking van de Museumkids Awards 2018 plaats. Er werd een landelijke winnaar, het kidsproof museum 2018 en de Museuminspecteur 2018 bekendgemaakt. De winnaars kregen uit handen van de nieuwe minister van OCW Ingrid van Engelshoven hun prijs.
Door de organisatie was ik uitgenodigd. Ik twijfelde of ik hier naar toe zou gaan. Allereerst omdat ik geen zin had in een hele treinreis en omdat ik erg moe was. Maar ik was nog nooit bij Beeld en Geluid geweest. Een blog hebben opent voor mij veel deuren, want ik kom op plekken waar ik normaal gesproken nooit zou komen. Mijn nieuwsgierigheid overwon het en met goede moed ging ik naar dit event. Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen en kreeg ik een badge. Wat een tof gebouw en heel bijzonder vormgegeven.

Tijdens dit event waren veel museumafgevaardigden aanwezig. Dit zijn mensen die werkzaam zijn bij musea door heel Nederland. Daarnaast waren de museuminspecteurs aanwezig -De kinderen zelf met hun ouders of leerkracht-.  Ik vond dat ik weinig collega bloggers zag, of ik herkende hun niet, dit kan natuurlijk ook. De museumafgevaardigden en de pers werden naar de theaterzaal geleid, omdat daar de winnaars bekend werden gemaakt.

De titel Kidsproof is een publieksprijs. Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de afgelopen inspectieperiode 40 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 hebben behaald, mogen zich kidsproof noemen. Elke provincie heeft een provinciewinnaar. Het museum met de hoogste gemiddelde score is de nationale winnaar.

*Kidsproof museum 2018: Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers uit Den Helder.
*De museumeducatie prijs voor het bes lopende project: Naturalis uit Leiden. Zij wonnen een prijs van 40.000 euro.
*De aanmoedigingsprijs voor beste projectplan: Kunsthal Rotterdam uit Rotterdam. Zij wonnen een prijs van 5.000 euro.

Maar liefst 44 musea, verspreid over heel Nederland mogen zich Kidsproof noemen. Op de foto kan je lezen welke dit zijn en zowel de provincie winnaars.

 

 

Alle winnaars

De drie musea die streden voor Kidsproof museum van het jaar. Het museum met de gouden ballon is de winnaar.

❤ Annemieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *