Beauty reviews: Face / Face

Nivea 3-1 Urban Skin Detox Clay Wash

Enkele weken geleden kreeg ik in mijn mailbox een persbericht omtrent twee producten van Nivea. Tijdens het lezen werd ik nieuwsgierig naar deze producten. Ik stelde een mailtje op om te vragen of ik een product mocht reviewen. Op mijn blog wil ik namelijk net als in het begin van mijn blogtijd blogartikelen schrijven van beautyproducten die ik gebruik en ook van nieuwe beautyproducten. Ik kreeg niet 1 maar 2 producten opgestuurd, de producten uit het persbericht. Hoe cool is dat? Om uit te proberen en met jullie te delen.

 

Wat is het precies voor product?

 

Dit product uit de Urban Skin lijn van Niveau is gebasseerd op het drukke leven dat je leidt. Na dit drukke leven wordt je huid blootgesteld aan allerlei invloeden van binnen als buitenaf. Denkend aan bijvoorbeeld stress, eten of luchtvervuiling.

Nivea 3-1 Urban Skin Detox Clay Wash. Zo ziet het spul uit het product eruit

Wat staat er op de achterkant van dit product?

Op de achterkant staat een heleboel  informatie

Het product is verrijkt met zwarte rijst en groene thee extract en natuurlijke klei. Gebruiksaanwijzing is dat je het een keer per dag op je gezicht, hals en decollete moet aanbrengen om vervolgens het zachtjes in kleine opwaartse cirkels te masseren. Afspoelen met lauwwater. En wanner het masker wordt gebruikt (2-3 keer per week), laat het dan 3 – 5 minuten op de huid om vervolgens af te spoelen. Vermijd het gebied rondom de ogen.

De ingrediëntenlijst

Aqua, Kaolin, Glycerin, Cetyl Alcohol, Isopropyl Palmitate, Paraffinum Liquidum, Distarch Phosphate, Glyceryl Stearate Citrate, Methylpropanediol, Microcrystalline Cellulose, Cetyl Palmitate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Oryza Sativa Extract, Cellulose, Carbomer, Sodium Hydroxide, Trisodium ETDA, Decyl Glucoside, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Linalool, Benzyl Alcohol, Parfum, CI 77499

 

De Nivea 3 – 1 Urban Skin Detox Clay Wash

 

Dit product heb ik nu meerdere keren gebruikt, waardoor ik het nu fair vind om een review te schrijven. Het product heb ik regelmatig onder de douche gebruikt. Terwijl ik aan het douchen ben, kan het masker goed intrekken en z’n werk doen. Het voordeel van dit product is dat het meerdere functionaliteiten heeft. Maar liefst 3. Hiervan heb ik er tot nu toe twee gebruikt en eigenlijk ga ik de optie voor de wash niet gebruikten, omdat ik een andere reinigingsproduct heb om mijn gezicht te wassen. Dit product gebruik ik puur als masker en scrub. Zodra ik dit masker op mijn gezicht smeer voelde ik mijn huid reageren, maar niet heftig hoor. Nee, gelukkig niet. Na ongeveer denk ik 5 minuten voelt het masker eerst soort van koud aan met de werking van een masker. Hiermee bedoel ik wat tintelingen. Er wordt op de verpakking 3 tot 5 minuten geadviseerd. Ik denk dat mijn masker iets langer zag.

Bij het afspoelen maakte ik mijn hand/vingers wat vochtig met wat water en maakte ik vervolgens op mijn gezicht zachte draaiende bewegingen om de scrub te gebruiken. Na het afspoelen met lauwwater voelde mijn gezicht lekker zacht. Vervolgens gebruikte ik nog mijn gezichtslotion om het overtollige vuil weg ta halen. Daarna smeerde ik mijn gezicht in met mijn favorieten olie van Nux. Echt zo heerlijk is dit product. Binnenkort wil ik hier aan review over schrijven.

Niveau 3-1 Urban Skin Detox Clay Wash : Als je goed kijkt zie je de scrubdeeltjes in het masker zitten

Voor het maken van de foto’s sta ik niet onder de douche, maar gewoon in mijn badkamer. Op deze manier vind ik het namelijk gemakkelijker om foto’s te maken. Bij het afspoelen van dit masker in de wasbak is het wel een beetje behelpen hoor. Het spul is donker en zodra het nat wordt, wordt het een zooitje. Vandaar dat ik dit product onder de douche gebruik, spoelt het gelijk weg en is een zooitje maken geen probleem.

 

Wat vind ik nou echt van dit product?

 

Op de voorkant staat Matteert & verfijnt de poriën. Op de achterkant staat bij wash vermeld dat het bacteriën vermindert die onzuiverheden veroorzaken. Dit vind ik namelijk heel lastig om te zeggen, omdat ik die bacteriën met het bloten oog niet kan waarnemen. Het zal vast een deel eraan bijdragen, anders zou het toch niet op de verpakking mogen staan? Wat vind jij?

Bij het kopje scrub staat dat het je poriën verfijnt en de huid gladder maakt door het verwijderen van de dode huidcellen. Poriën verfijnen? Producten die dit beloven, dat moet ik nog eens zien. Ik ben nog geen product tegengekomen die mijn poriën doen verfijnen/verkleinen. Ik zal hier toch beter op moeten letten, wel product mijn poriën verfijnt of dit Nivea is of een andere product. Mocht ik ooit z’n product gevonden hebben, dan deel ik dit met jullie. Of weten jullie een product of methode die je poriën doen verfijnen. Ik hoor het graag. Daarnaast voelt mijn huid gladder door de scrubdeeltjes die vast ook wel de dode huidcellen meenemen.

Als laatst het onderdeel masker waarbij geschreven staat dat het matteert en verzacht. Op beide onderdelen zie ik een duidelijk verschil. Het voelt zacht en is in het begin gematteerd. Zacht met name doordat ik ronddraaiende bewegingen heb gemaakt, toen het masker op mijn gezicht zat.

Het matteert even mijn gezicht zodra het masker er af is, maar gedurende de dag blijft mijn huid niet heel gematteerd hoor. Het voelt juist lekkerder en minder vettig door de huidolie. Daarnaast vind ik het een heel lekker en prettig masker op te gebruiken. Dit komt door de combinatie van de scrub en het masker en tijdens mijn douchemoment scheelt het voor mij weer tijd om na het douche weer een masker op te smeren, hoewel ik dit ook lekker vind hoor.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar die product of kende jij dit al?

 

Ik hoor graag je reactie en ervaringen.

 

❤ Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *