Uncategorized

Ontstress je huid

Tegenwoordig zijn we erg druk en is stress een deel van ons leven geworden. Behalve dat stress je geestelijk onder druk zet kan het ook resulteren in een doffe huid, acne en meer rimpels.
Hoe kan je dit voorkomen? Een aantal handige en haalbare tips voor je op een rijtje.

Slaap
De meest voor de hand liggende tip is slaap. Maar ook meteen de belangrijkste. Door genoeg te slapen geef je je lichaam de kans zich weer op te laden en te herstellen.Slaaptekort kan zorgen voor wallen en een doffe huid. Wat ook stress verminderd: een ontspannend bad voor het slapen gaan. Hierdoor slaap je ook sneller in!
Ontspanning
Zorg dat je naast je drukke baan of studie ook genoeg tijd neemt om leuke dingen te gaan doen. Door af en toe tijd voor jezelf te nemen laadt je lichaam en geest zich weer op en houd je dit drukke bestaan langer vol! Heb je niet vaak de tijd om bijvoorbeeld met vrienden een drankje in de stad te gaan doen of om naar een concert te gaan? Maak dan af en toe een korte wandeling. Tijdens een wandeling ben je even op een goede manier in beweging, krijg je veel zuurstof binnen en kan je ook je hoofd even legen.
Voeding
Tijdens stressvolle periodes kiezen we sneller voor cafeïne-houdende dranken, snelle maaltijden of we slaan zelfs maaltijden over. En dat is nou juist het slechtste wat je kan doen. Cafeïne is slecht voor het vochtgehalte van je lichaam. Als je iets te weinig vocht in je lichaam hebt dan haalt je lichaam als eerste het vocht weg uit het orgaan wat het vocht het minst nodig heeft: de huid. Zorg dus dat je cafeïne met mate drinkt. Eet verder genoeg groene groenten, fruit, proteïnerijke granen en linzen. Fruit en groenten zijn rijk aan antioxidanten die je weerstand opbouwen. Inname van extra kruiden zoals sintjanskruidblad en roomse kamillebloemen kan je lichaam een extra boost geven: ze hebben een ontstekingsremmende werking. Dit houdt de huid gezond en zuiver.
Sporten
Regelmatig sporten is een goede manier om je stress te verminderen. Dit komt door de ontspanning van je spieren en je geest. Een goede work-out zorgt ook voor een betere doorbloeding van de huid waardoor deze beter functioneert.
Lekker smeren
Je hebt tegenwoordig vele crèmes die je huid kan helpen met herstellen. Of je nu stress hebt of niet, het is belangrijk dat je elke dag een dag- en nachtcrème gebruikt. Hiermee zorg je dat het vochtgehalte van je huid op peil blijft.  Heb je een doffe huid? Gebruik dan een boosting dagcrème. Je hebt ook diverse crèmes met kruiden en extracten om te zorgen dat je huid niet dof wordt.

 
♥Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mooie buitenplaatsen

augustus 4, 2013