Drinks

Rode biet smoothie met wortel en mandarijnen

februari 13, 2019

Heb je een gezonde oppepper nodig? Deze smoothie zorgt voor een ware vitamine en energie boost. Immers moet je deze smoothie wel vaak herhalen voordat je pas iets merkt. Dit had ik wel namelijk. Deze smoothie is niet alleen lekker en verfrissend, maar het schijnt ook echt iets te doen voor je lichaam. Bij regelmatig deze smoothie voor een maaltijd te nuttig zal het de lever en bloed reinigen. Ik dacht kom maar op met de rode bieten smoothie.

Ik zocht een aantal leuke weetjes op over de rode biet en wortelen.

Weetjes

 

Bieten en wortelen bevatten vele vitaminen en antioxidanten. En we hebben al vaker gehoord dat antioxidanten goed zijn voor het lichaam. Bieten reinigen je bloed en beschermen het hart. Ze zijn rijk aan kalium, magnesium, fosfor, vitamine A, B en C en foliumzuur. Ook bevatten bieren veel vezels en zijn goed voor het verbeteren van de darmbewegingen. De wortel bevat onder andere ook veel kalium, fosfor, provitamine A, vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 en E, calcium en bèta-caroteen. Dit laatste is weer goed voor de ogen Beide groenten kunnen vroeg tijdige veroudering bestrijden, OMG dat wil ik. Ook zijn ze in staat om de bloeddruk te reguleren. Goed tegen stress dus en je krijgt er een mooie huid van. Wat wij allemaal graag willen. Maar hoe maak je nou deze smoothie, dat lees je hieronder.

Ingredienten bieten wortel, mandarijn smoothie

 

Wat heb je nodig?

  • 1 rode biet
  • 2 mandarijnen
  • 4 wortelen
  • Blender of z’n speciale sapcentrifuge

 

Pel de mandarijnen en doe de partjes in de blender. Snij de kontjes van de wortel, schil als jij dit wil de wortelen, zelf heb ik dit niet gedaan, vervolgens snij je de wortelen in stukjes en was je het goed onder de kraan schoon. De wortelen voeg je toe bij de rest. Nu zet je de blender aan, zodat alles een papje wordt. Vind je de smoothie nou te dik, voeg er een beetje water of jus orange eraan toe.

Bieten, wortelen en mandarijnen smoothie

 

Gezonde smoothie

 

Genieten!

 

Heb jij deze smoothie gemaakt dan heel veel geniet momentjes toegewenst. En wat vond je van de smoothie?

 

❤ Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *