Lunch / Salade

Salade met kikkererwten en gegrilde groenten

Een salade is een koud gerecht dat elk seizoen gegeten kan worden. Geschikt voor een lunch, diner of als bijgerecht. Je kan eindeloos variëren met ingrediënten en dressings en dat vind ik het leukste aan het maken van salades. Je kan genoeg recepten maken en het hele jaar door eten. En nu mijn favorieten seizoenen er weer aan zitten te komen de lente en de zomer eet ik liever een lekkere, maar voedzame salade als zware kost. Een salade maken met kikkererwten kwam in mijn gedachten op, omdat dit product veel vezels, minerale en eiwitten bevat. Ik las namelijk ook in een sportboek dat deze peulvrucht gezond voor je is. En wat gezond is voor je dat vind ik belangrijk. Daarnaast minder ik met vlees, alhoewel ik ben nooit een vleeseter geweest, heel af en toe een vleesje prima, maar niet elke dag. Vandaar mijn voorkeur voor kikkererwten. Kikkererwten, de kleine ronde, gele bolletjes en ik vind het een bijzonder iets. Ik vind er geen smaak aan zitten en daarom strooi ik een hoeveelheid aan verschillende kruiden en olie overheen. Zo ook in dit recept. Wil je weten welke kruiden en hoe de salade te bereiden is? Lees gauw verder.

Benodigdheden salade

 

Wat heb je nodig ?

Voor 1 persoon

  • 1 zakje rucola
  • 1 halve paprika (kleur naar keuze)
  • Feta
  • Courgette
  • Blikje kikkererwten
  • 1 rode biet
  • Kruiden: Knoflook, bieslook, kerriepoeder, komijn, Provencaanse kruiden. Ik gebruik potjes.

 

Zet van tevoren de oven aan op 180 graden. Open het blik met kikkererwten, doe ze in een vergiet en laat dit uitlekken. Pak de bakblaad, leg hier bakpapier op en vervolgens de uitgelekte kikkererwten. De kikkererwten bestrooi je met de kruiden of kruiden naar keuze. Besprenkel ze met een beetje extra vierge olijf olie. Dit alles roer je door elkaar en gaat ongeveer 30 minuten de oven in, totdat de kikkererwten krokant en iets harder zijn geworden.

 

Kikkererwten

 

Snij de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Smeer beide groenten van tevoren in met zonnebloem olie en bestrooi met wat zwarte peper. Zet de grilpan op het fornuis en wacht tot de pan heet is om de groenten op de plaat te leggen. De groenten moet je natuurlijk wel een paar keer omdraaien tot ze mooi goud bruin zijn. Dat zie je aan de streepjes van de grilpan, die komen op de groenten te staan.

 

Gegrilde courgette met zwarte peper

 

Gegrilde courgette en paprika

 

Ondertussen was je de rucola, goed uitlekken en leg je dit verspreid op je bord. Daarna snij je de rode biet in blokjes en dit verdeel je ook over het bord. Als de courgette en paprika mooi gebruind zijn, kan je dit in stukjes snijden maar ook het hele stuk verdelen over het bord. Ik heb de courgette en paprika op een snijplank in stukjes gesneden. Persoonlijk vind ik dit fijner. Om de salade af te maken verkruimel je rijkelijk de feta.

 

Alles door elkaar

 

Eetsmakelijk!

 

Laat het mij weten via Facebook Pinterest of Instagram via de hashtag #fashion-ladylovelyblog als je dit recept hebt gemaakt. Als jij een reactie plaats vind ik ook altijd leuk of mij volgt via mijn social media kanalen, dan blijf je altijd op de hoogte van nieuwe content.  

 

❤ Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *