Uncategorized

Spring and Summer trends 2012

Modetrends Vrouw en Man 2012

translation in your own language

Nu eindelijk de vorst in het land is gevallen,komen in de winkels al de nieuwste kledingstukken voor de lente en de zomer binnendruppelen.
De sale is er nog steeds dus zou ik nog even heerlijk zoeken of je nog iets kan vinden wat met de nieuwste zomermode te maken heeft.!
Wat zijn de nieuwste trends, wat kan je nog dragen en wat mag je absoluut niet dragen.
Ik zet het allemaal voor je op een rijtje. Geniet en denk alvast aan het moment: je voelt de warme zonnestralen, bikini aan, je voetjes die het warme zand van het strand raken,, Heel erg fijn!
Het betekent natuurlijk niet dat je letterlijk de trends moet volgen. Een aantal trends die niet kunnen blijf ik zelf nog dragen omdat ik dat erg fijn vind. Blijf bij jezelf, welke kleur haar heb ik, welke kleur ogen heb ik en welk soort type huidskleur heb ik, kijk ook naar je figuur en wat voor type ben jij (lente-zomer-herfs-winter) en pas daar de trend aan.
Ga er rustig voor zitten om de nieuwste trends tot je te nemen.. Have fun ♥

Vrouwentrends:
Dit blijven we wel dit jaar dragen!!!
Sommige trends laten we met het oude jaar achter ons, maar op andere trends borduren de modeontwerpers graag voort. Dit betekent dat heel wat kledingstukken van vorig jaar ook dit seizoen nog trendy zijn. Niet weghangen dus! Hier een overzichtje van de kledingstukken waarin je je het komende seizoen (ook als fanatieke fashionista) nog kunt vertonen:
1. Neon kleuren (vooral geel en oranje)
2. Zilver en goud
3. Kokerrokken
4. Spijkershorts
5. Wijde (palazzo) broeken
6. Jurken en bloesjes met een Peter Pan kraagje
7. Hoge splitten
8. Doorzichtig kanten jurken
9. Suit shorts

10 trend vrouw lente en zomer 2012!!!
Voelde je je net goed in je boyfriend blazer en je militaire jasje, is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze trends. De mode voor het komende seizoen is op en top vrouwelijk. Het silhouet onderstreept de vrouwelijke welvingen. Strikken, veren en roesjes zijn nadrukkelijk aanwezig. De mood is: glamour. Sprookjesachtige jurken in organza en tule maken van elke vrouw een prinses.

1. Color blocking
Color blocking is dé trend voor het komende jaar. Combineer verschillende felle en niet felle kleuren met elkaar. Ga voor grote vlakken.
Het nieuwe jaar komt met een nieuwe supervrouwelijke mood. De modeontwerpers gooien het roer volledig om en nemen voorlopig even afscheid van de masculiene invloeden van de afgelopen seizoenen. Van de modekleuren nemen we de neontinten vorig jaar mee naar zomer 2012, maar ze worden afgewisseld door bleke pastels.
Een opvallend detail dat we het komende seizoen veel gaan zien is de peplum, een aangerimpelde rand in de taille die jasjes, bloezen en jurken siert. Knielange kokerrokken sluiten nauw aan. Alles is eraan gelegen om het silhouet zo vrouwelijk mogelijk te maken.

2. Invloeden uit de jaren ’20Gucci maar ook andere ontwerpers hebben zich voor 2012 door de Roaring Twenties laten inspireren. De stijl van de ‘flapper girls’, moderne en onafhankelijke vrouwen uit de jaren ’20 die de regels van de maatschappij aan hun laars lapten, is terug in de mode.

3. Oorbellen
Oorbellen worden dit jaar weer hot. Hoe groter, hoe beter. Chandelier oorbellen zijn weer in (misschien heb je nog een paar liggen) maar we gaan ook andere fantasie-oorbellen zien.
4. Tangerine Orange
Mandarijn oranje wordt dé kleur voor het komende modeseizoen. Verder gaan we ook veel andere oranje (en geel) tinten zien. Met oranje zit je in 2012 goed!

5. Pastels
Het kon niet uitblijven. Na alle felle kleuren van de afgelopen seizoenen, komen pastels weer terug. Zachtroze, lichtblauw, lila. En verder ook veel poeder- en huidkleuren.

6. Bloemenprints
Bloemen, bloemen en nog eens bloemen voor zomer 2012. Bloemen fantasieën maar ook driedimensionele bloemen die schoenen, kettingen en oorbellen sieren.

7. Shorts suits
Deze trend hing vorig jaar zomer al in de lucht: de shorts suit, een tailleur met een kort broekje. Kies je een broekje met bijbehorend jasje in donkere kleuren dan kun je je shorts suit in het vroege voorjaar al met pantykousen dragen.

8. Sprookjesachtige jurkenDe mode voor 2012 is supervrouwelijk en de jurken zijn sprookjesachtig mooi. Waan je een prinses!

9. Veren, raffia en andere beweeglijke materialen
De afgelopen winter zagen we al veel lusjestruien en krulwol. Ook het komende seizoen blijven we ‘beweeglijke’ materialen zoals veren en raffia zien.

10. Goud en zilver
Goudkleurige en zilverkleurige accenten sieren de mode voor zomer 2012. Metallics zijn weer in. De combinaties zijn uiterst geraffineerd.

Wat is komend jaar hot en wat is not

NOT- HOT

Boyfriend blazer – Blazers met een gerimpelde rand (peplum)
Harembroeken – Chique wijden (palazzo) broeken
Haar extensions – Haarstijlen die natuurlijk ogen ( maar het niet zijn)
Pixie cuts – Undercut kapsels ( contrasterende haarlengtes)
Snakeskin – Bloemenprints
Bruin – Tangerine Orange ( een feloranje kleur)
Enkelbandjes – Oorbellen
Enkellaarsje – Kniehoge laarzen
Boho jurken – shorts suits ( shorts met een bijpassend jasje)
Items uit zijn garderobe – Supervrouwelijke items
Blote benen – Fantasie kousen
Leggings – Knielange kokerrokken
Ruiten – Pastels en neonkleuren
French Manicure – Goudkleurige nagellak
Gekleurde stenen – Parels
Jaren ’70 – Jaren ’20
Stoute lieslaarzen – Peter Pan kraagjes voor een brave meisjes look
Tijger-en luipaardprints – Goudkleurig kant, tule en organza
Militaire look – Luxe sport look
Flodderige jaren ’70 tuniekjes – Chique jaren ’60 tunieken

Mannentrends:
Een echt gevoel van enthousiasme over de mode was voelbaal tijdens de Milaan/Parijs herenkleding SS12 collectie.

De catwalk werden overspoeld met kleur en prints, met de sfeer van een echte zomer. Innovatieve materialen en de herinterpretatie van de traditionele, zoals de netto-verwerking op leer, is een overkoepelende trend. Wat de meest belangrijkste waren echter de meer architectonische vernieuwingen en de herziening van traditionele tailoring en verhoudingen, die samen te brengen tot een nieuwe modelicht voor SS 12.

Zoals te verwachten, een ware zin van mediterranes stijl met een ontspannen strand klaar outfits waren te zien op de catwalk.
Linnen en katoen zand-hued scheidt de Milaan/Parijs catwalks kredietverlening van het seizoen een makkelijk chique sfeer. Een perfecte aanvulling op de Middellandse Zee tan, zomer neutralen.

Doet denken aan de heldere kleur van de Middellandse Zee, blauw is de kleur voor SS 12. Van marine tot azur voorbij lapis en indigo het totale spectrum van blauw was aanwezig op de Milaan/Parijs catwalks. Samen met oranje of geel, blauw kan echt een statement zijn gecombineerd met wit, de jachthaven chique look is compleet.

Moving forward van de zeer mannelijke blauw door naar de ander brights verlicht de catwalks in Milaan/Parijs. Parrot green, sinaasappels en highlighter geel contrast met warme tinten van de bes.

De trend is gemakkelijk te dragen: het intepreteren met tricot of zelfs leer, terwijl voor de meer gedurfde een paar maatpakken in felle fluo roze kleur maakte een verschijning op de SS12 catwalks.


In overeenstemming met de laid-back feel van het seizoen, zacht op maat is de enige manier om kleermakers excellence sport voor SS12. Zachte silhouetten, ongevoerde jasjes en laagbouw broeken zijn perfect om te te houden in de zomerse hitte. Voor de informele/formele hybride in linnen, gewassen katoen en zachte denim, hoe meer gekreukeld, hoe beter.

Veel op dezelfde manier als in de dameskleding heeft maatwerk een transformatie ondergaan in de afgelopen seizoenen. Traditionele verhoudingen, vooral in de klassieke herenkleding is op z’n kop gezet en hebben geleid tot kortere blazers of broeken met een laag kruis.

Zomer tartans en controle bieden een alternatief voor de harde tropische prints voor SS 12.
Verkrijgbaar in subtiele tinten van neutrale, oogstrelende brights of een monochrome palet cheques sieren lichtgewicht jassen, shirts en pakken in overvloed.


          
Zie door de mesh gebreide kleding lijk te zijn om de mens alternatief voor de kant voor vrouwen in SS12. Sexy en toch verfijnd, deze breit zijn de perfecte manier om wat vlees te laten zien en koel te houden in de zomer hitte. Waarom niet verder omarmen van de trend en verplaatsen naar netwear?
In D&G SS12 de collectie van het net in gepresenteerd in verschillende maten, kleuren en materialen en gebruik zoveel transparant of gevoerd voor jasjes, broeken, shorts, bomber jackets, trainingspakken en truien.

Doorgaan met de nieuwe verhoudingen trend, werden SS12 catwalks in Milaan/Parijs stampte de modellen in de enkel bijgesneden broek. Doet denken aan de jaren ’50 mod subcultuur deze taps toelopende broek zijn perfect voor een alternatief zomer formele look.

De Harrington jas is de nieuwe biker voor de SS12. Bewerkt in luxe croc of gelaseerd in gaas effect, trek hem in een breed scala aan tinten met een van de weelderige cognac tot diepblauw.

Zachte en tactiele suède maakte een echte verklaring op de Milaan/Parijs SS12 catwalks.
Aangeboden in ingetogen neutrale of zacht getinten kleuren, suède jassen werkelijk aangescherpt op de ontspannen gevoel aan de mode van he seizoen.

Als een variatie van gestructureerde afstemmen van de hybride tussen jas en hemd was over de hele Milaan/Parijs catwalks te zien. Dit is een van de heetste items voor SS12 en beloofd zeker een commecieel succes te worden.

De all over gedrukte bladen zijn een perfecte brug tussen de t-shirt en casuel shirts SS12. De trui versies met kragen zijn een tot op de minuut alternatief voor de klassieke polo shirt.
Pictorial sjaal prints, overdreven strepen en behang florals zal werken tot een bonte zomer.

Sportwear is een altijd aanwezige trend in de zomer seizoenen, maar voor de SS12 Milaan/Parijs catwalks waren vol met sportkleding referenties. Technische stoffen, ritsen, multi gepot jassen zijn een must-have.
Kies een heldere kleur om de versie twee trends te vangen met 1 blik.

♥ Annemieke



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIY

januari 14, 2012