Standaard pagina's die een blog moet hebben
Blogtips

Standaard pagina’s voor een blog

Als je een blog begint is het belangrijk om een aantal vaste pagina’s te hebben. Waarom het belangrijk is om een aantal standaard pagina’s voor je blog te hebben? Nou, dit is voor de bezoeker van je blog handig omdat hij/zij kan lezen waar je blog over gaat en van wie de blog is. Alles hierover lees je in dit blogartikel.

Home

Dit is de landingspagina. Op deze pagina staan de nieuwste blogartikelen, eigenlijk de artikelen die jij de afgelopen tijd hebt geschreven. Door op bijvoorbeeld het kopje food te klikken, komen bezoekers bij al je artikelen die gaan over eten.

Op je homepagina kan je van alles toevoegen. Denk aan een sidebar, berichten carrousel of een foto van de eigenaar. Wat belangrijk is aan je landingspagina, is dat bezoekers zich aangetrokken moeten voelen. Door de kleuren, foto’s en indelen van de pagina.

About

In het kopje About heb ik de rest van de pagina’s verwerkt. Ik vind dat dit alles bij elkaar hoor. Het gaat immers over de ‘’  zakelijke kant’’ van mijn blog. Ik heb een about geschreven die over mij gaat. Hierin schrijf ik waarom ik gekozen heb voor bloggen en welke thema’s je kan vinden op mijn blog.

De about the blog pagina gaat echt over de blog zelf. Daarin heb ik een verwijzing gemaakt naar mijn e-mailadres. Je kan niet genoeg dit op je website zetten, mensen lezen niet alles of klikken het betreffende pagina aan.

Op de pagina about kan je ook gebruiken om bezoekers te verwittigen wanneer jij blogartikelen online zet. Heb jij vaste dagen, noteer dit. Vergeet trouwens ook niet een foto van jezelf in deze pagina te verwerken.

Samenwerken/ Advertising Disclaimer & Copyright

Daarna komt een pagina over Samenwerken en copyright. Het is belangrijk om je Copyright voorwaarden er in te verwerken. Er mag niet zomaar een stuk tekst of foto zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt. Ik heb dit eens meegemaakt. Ik was erg boos en ik heb toen een email gestuurd.

Geef aan onder welke voorwaarden jij wil samenwerken, wat jij te bieden hebt en wat je zoekt, als het om een samenwerking gaat. Ik zou geen bezoekersaantallen etc. online zetten. De grote bedrijven vertellen dit toch ook niet? Waarom jij wel? Doe dit pas als een samenwerking echt tot stand is gekomen en vraag ook de cijfers van het bedrijf op. Waarom hierin 1 richtingsverkeer? Iedereen hoort transparant te zijn vind ik .

Contact

Op de pagina van contact zet je altijd je e-mailadres. Als bedrijven je willen bereiken, hoeven ze enkel en alleen op deze pagina te klikken. Als je een KvK nummer hebt, vermeldt deze. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een contactformulier die aanwezig via een plugin.

Meer Blogtips vind je hier

Follow

Zet in deze pagina al je social media kanalen. Met 1 klik is de bezoeker op een kanaal. Daarnaast zet je op je homepage ook de social media icoontjes.

In de media

Op deze pagina beschrijf je de namen van merken, bedrijven, website etc. met wie je hebt samengewerkt. Zet hiervan de verwijzingen met een foto of link op deze pagina.

Privacyverklaring

Je bent wettelijk verplicht om een privacyverklaring te hebben. Je moet klanten en bezoekers duidelijk informeren over welke privacygevoelige informatie de website beschikt. Daarnaast zorgt het ook voor transparantie. Tevens is het een goed visitekaartje.

Welke standaard pagina’s gebruik jij voor je blog?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *