Uncategorized

Stokbrood Hawaii uit de oven

Wil je even iets anders dan een bruine boterham of een salade. Dan heb ik voor jou een leuk en lekkere lunchrecept. Het is fris, snel en gemakkelijk te maken. Een simpel broodje uit de oven. 

Dit recept is voor 1 persoon

Ingrediënten 

  • Twee pistolletjes
  • Salami
  • Kaas
  • Ananasstukjes
  • Kruiden
  • Yildriz BBQ-saus 
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Haal het ovenrooster eruit want die heb je nodig. Zorg wel dat de oven leeg is. Voor het eventueel druppelen/ smelten van de kaas, kan je aluminiumfolie op de bodem van de oven leggen. Hierdoor brand de kaas niet in je ovenbodem. Laat wel de aluminiumfolie in de oven liggen, totdat de oven en de folie is afgekoeld.

Verwarm de oven op 180 graden.
Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin,

Snij de broodjes doormidden. Spuit 1 streep Yildriz bbq-saus van boven naar beneden op het broodje en smeer dit uit. Leg twee broodjes tegenelkaar zodat er twee porties ontstaan.

Leg drie a vier plakjes salami op elk broodje.
Snij 2 a 3 ringen ananas in stukje en verdeel dit over de broodjes. Vervolgens besprenkel je het broodje met wat kruiden.

Ik heb gebruik gemaakt van mijn bruschetta kruidenmix die ik gekocht heb bij Xenos. Dit is Italiaanse kruidenmix met verschillende soorten varianten. Zoals je ziet op de foto. 

Na dat je kruiden erop heb gedaan, doe je een  plak kaas op de broodjes. Daarna in de oven

Eetsmakelijk

Tips


De pistolletjes kan je ook vervangen door een half stokbrood. De salami door ham en de kaas door mozzeralla of geitenkaas of met twee plakken kaas. Het is net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

♥ Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Personal update # 5

augustus 24, 2016

Mysteryland 2016

september 2, 2016