Uncategorized

Tentamens voorbij?! Tijd om te relaxen

november 8, 2015

Eindelijk is een lange periode van veel stress en drukte voorbij. Meer als een maand heb ik niet kunnen bloggen. Ik kan je vertellen dat ik het bloggen gemist heb. Ik wist niet dat ik bloggen kon missen, maar het is echt zo. Nu merk ik dat bloggen voor mij echt een moment is om te ontspannen, dat het mijn uitlaatklep is om mijn creativiteit toe te kunnen passen, om met mijn mode hobby bezig te zijn. Ontspanning heb ik door mijn tentamenstress de afgelopen periode niet gekend. Ik leefde op de automatische piloot en merendeel van het leven, ging aan mij voorbij. Ik was zo erg gefocust en met de literatuur bezig. Ik heb wel gemerkt na mate het einde van de tentamenperiode in zicht kwam, mijn hoofd weer creatief begon te functioneren voor nieuwe artikelen. Ik kan ook niet wachten om weer aan de slag te gaan met bloggen en bij collega bloggers koekeloere. 
In dit artikel deel ik mijn ervaringen wat ik na mijn tentamenperiode doe, om te relaxen

1. Orden je schoolspullen
Je hebt zoveel materiaal, boeken en papieren liggen, dat het een zooitje is geworden. Orden al je spullen per vak, Je kan dan gemakkelijker terugvinden als jij het nodig hebt. Hierdoor krijg je ook weer rust in je hoofd. Ik wel namelijk.

2. Kijk het nieuwe periodeboek door
Je bent op de hoogte welke vakken je krijgt, welke stof je moet leren en wat je moet maken. Door dit door te lezen, kom je niet voor verrassingen te staan.

3. Plan een dag of twee niets
Ga eerst even bijkomen en tot jezelf komen ( Hallo aarde aan Annemieke). Ik voel dat mijn lichaam gewoon moe is van alle hectiek.

4. Neem je dagelijkse ritme en voedingspatroon weer aan
Tentamenweken leef je toch andersom. Je leert de gehele dag, komt laat uit je bed en gaat laat naar bed, omdat je ‘s avonds ook nog aan het leren of schijven bent. Ook heb je meer lekkere trek of eet je nauwelijks. Dit heb ik namelijk. Zelf vind ik het vervelend om gestoord te worden als mijn ouders zeggen het eten is klaar, terwijl je net zo goed bezig bent en dus uit je werk gehaald wordt. Dit vind ik super irritant.

5. Dagje schoonheidsspecialiste, hammam of winkelen
Mijn ultieme relaxt momenten.

6. Ga iets leuks ondernemen, wat jij echt leuk vind
Doen wat jij wil, en met niemand anders rekening te hoeven houden, want 1 ding is zeker. Je hebt geen verplichtingen aan een ander.

7. Spreek af met familie en vrienden
Deze belangrijke mensen in je leven heb je de afgelopen tijd ook verwaarloost of amper gezien. Het contact verliep via de telefoon of What’s app.

8. Ga uit je bol en zet de muziek hard
1 van mijn favorieten. Zing en dans mee. Dit doe ik ook tijdens mijn tentamenperiode om even met mijn gedachten ergens anders te zijn.

Voor mij helpen deze punten om uit het tentamen sleur te komen. Ik ben benieuwd wat voor jou werkt?

♥ Annemieke

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *