Museum

Tentoonstelling Fashion Statements in het Amsterdam Museum

Interesse in mode en musea? Dan heb ik voor jouw een leuke tip waarin je deze combinaties tegelijkertijd kan bewonderen.

Vanaf 18 april 2019 tot en met 8 september 2019 kan je in het Amsterdam Museum de tentoonstelling Fashion Statements bewonderen. Dit is een tentoonstelling over mode en identiteit waarbij 75 historische kostuums te bewonderen zijn. Elk kostuum werd door de drager gebruikt om zichzelf te uiten of door een boodschap over te brengen.

vier van de zes ontwerpers. Karim, Bas, Ninamounah en Patta

Zes hedendaagse ontwerpers Art Comes First, Karim Adduchi, Patta, Ninamounah, Bas Kosters en Marga Weimans kijken met hun eigen blik naar de 75 kostuums, waarbij ieder drie eigen moderne ontwerpen tonen die gebaseerd zijn op/ en verwijzen naar deze kostuums en de tijd waarin dit gedragen werd.

Dus kom, kijk en bewonder en laat je meenemen naar deze bijzondere wereld en tijd waarin deze waanzinnige mooie en indrukwekkende historische kostuums werden gedragen.

Ik houd ontzettend veel van mode tentoonstellingen en ik heb al een aantal mogen bewonderen. Deze tentoonstellingen kan je terugvinden op mijn blog. Maar ik zal nog even een aantal links hier beschrijven, zodat je gelijk door klikt naar een tentoonstelling https://www.fashion-ladylovelyblog.com/category/museum/

Maar wat vind ik van deze tentoonstelling Fashion Statements?

Het tofste aan het hebben van een blog is dat je leuke uitnodigingen van events kunt krijgen. Ik heb er inmiddels al vele gehad, maar jammer genoeg kon ik niet naar alles. Ook voor deze tentoonstelling kreeg ik een uitnodiging. Ik ga je nu vertellen wat ik van deze tentoonstelling vind.

Wat ik zo mooi vind aan de tentoonstelling is dat je van heel dichtbij alle kostuums kan bekijken. Als je heel goed kijkt, kan je de stof zien en alles wat erbij komt kijken. En dat is 1 van de dingen die ik het mooiste vind van een modetentoonstelling. Ook waren tijdens de perspreview de ontwerpers zelf aanwezig. We konden met hen in gesprek gaan, op de foto en ze vertelden tijdens de rondleiding over hun visie en hoe hun ontwerpen tot stand zijn gekomen. Ik ga je natuurlijk niet alles vertellen en laten zien, want dit moet je met je eigen ogen gaan bekijken en lezen. Maar een heel klein ietsie pietsie toon ik in dit blogartikelen.

Creatie van Ninamounah waarin de lichaamsvormen die vroeger werden gecamoufleerd,
nu worden geaccentueerd
Marga Weimans baseerde haar creaties op diverse volumieuze historische japonnen
Uit waardering hergebruikt Bas Kosters zijn overgebleven materialen
om tot weer mooie en nieuwe creaties te komen. Vroeger werd kleding ook veel hergebruikt,
maar dan uit financiële overwegingen.
Art Comes First kiest voor de kleur zwart. Omdat deze kleur staat voor alles wat voor hun aan liefde betekend.
Patta, een Amsterdams sneakermerk zien net als Sophia Lopez Suasso schoenen meer als een gebruiksobject.
Haar schoenencollectie is tijdens de tentoonstelling te zien.
Karim Adduchi heeft outfits uit zijn WOW Amsterdam privecollectie tentoongesteld.
Deze outfits geven de Berberse vrouwen een stem. Hij heeft voor deze outfits gekozen, omdat de brede jurken vroeger veel power uitstraalde, terwijl de vrouwen een ondergeschikte positie hadden.

Nieuwsgierig geworden? Breng dan een bezoekje aan het Amsterdam Museum. Alvast veel kijk plezier!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *