6 tips om positief te blijven denken
Mindset

6 tips om positief te blijven denken

Je heb wel eens van die dagen of momenten dat alles tegen lijkt te zitten en mentaal voel jij je ook belabberd. Het is helemaal niet erg om je zo te voelen. Ook ik heb dit soort dagen of momenten, maar het is niet heel verstandig om er in te blijven hangen. lichamelijk kan het aan je vreten in de vorm van stress, hoofdpijn of stemmingsswisselingen. Negatieve energie wie is hier nou gelukkig van geworden? Niemand toch! Om positief te blijven denken bij dit soort momenten heb ik 6 tips voor je die mij helpen. Hopelijk jou ook. Want als je positief gaan en blijft denken, ben je gelukkiger.

Bedenk waar jij blij en gelukkig van wordt?

Denk hier aan en je zal blijer worden. Je voelt het ook in je lichaam. Ik word zelf namelijk blij en rustiger als ik familieknuffel, mijn favorieten series kijk, even lekker dans of iets van kleding shop. Omring je dus met positieve dingen die je blij maken.

Laat een ander maar praten/lulle

Spamt een ander negatieve energie jouw kant op of je zit er midden in. Probeer je hierop niet te focussen en laat diegene maar praten. Loop weg, zeg er iets van of doe wat anders. Zelf kan ik mij goed afsluiten van dit soort situaties en weet ik bijna niet meer wat diegene verteld heeft.

Focus op wat goed gaat

Focus je niet alleen maar op de slechte dingen, maar op de goede dingen! Kijk uit naar nieuwe periodes die je in je leven krijgt waar dingen beter zullen gaan.

Gebruik maken van krachtige woorden

Afwijzing van een sollicatie of iemand zegt dat jij iets niet kan. Bullshit woorden. Jij weet waar je krachten en succesen liggen. Concentreer je op krachtige woorden als: Ik kan het wel, F*ck jouw want ik ben beter als jouww, Ik ben goed genoeg, slim en grappig. Vind jij mij niet leuk, joh dan niet Bye.

Vertrouw op jezelf

Je eigen gevoel heeft gelijk. Voelt iets niet goed, dan weet je het antwoord toch al. Vertrouw er op dat er kansen komen, dat er ook positieve mensen zijn of dingen staan te gebeuren.

Leef in het nu

Er zijn mensen, vooral tijdens een sollicitatie of verjaardag die je vragen stellen als hoe zie jij jezelf over 5 jaar, moet jij geen partner? Hallo, 5 jaar is nog verweg en een partner hoezo. Dit vind ik opnieuw van die bullshit vragen. Waarom is het nou zo belangrijk om naar de toekomst te kijken. Je leeft toch in het nu? Zeker is het fijn om plannen te maken voor over een aantal jaar, maar morgen wil je vast weer iets anders. Focus in het nu, een maand of half jaar vooruit. Meer dan genoeg. Laat je gedachten niet opnieuw gaan naar het verleden of de toekomt als dit helemaal nog niet nodig is. Dit is vaak het begin van negatieve gedachten stressvolle situaties. Ook moet je zeker niet je plannen aan iedereen vertellen. Mensen kunnen hierop terugkomen en jij maar blijven verdedigen waarom je uiteindelijk andere keuzes hebt gemaakt die hun nooit zullen snappen. En dit werkt ook weer negatief, terwijl we juist positief willen blijven denken.

Hopelijk heb jij iets aan deze tips om positief te blijven denken!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *