tips om te investeren in je blog
Blogtips

Met deze tips investeer je in je blog

In dit blogartikel ga ik je tips geven hoe je kan investeren in je blog. Als je een blog wilt beginnen, maar ook als je al een tijd blogt is investeren in je blog noodzakelijk. In die jaren dat ik blog ben ik tegen veel dingen aangelopen en nog steeds leer ik bij. Dingen die voor mij wel hielpen en/of nog steeds helpen of totaal niet werken. Deze tips wil ik graag met je delen. Ook wil in even benadrukken dat ik geen pro of expert ben. Deze tips komen puur uit mijn eigen ervaringen, eigenlijk voel ik mij soms wel een pro hoor, na zoveel jaren blogervaring. Misschien werken deze tips niet voor jouw of wil je ze niet toepassen. Dit mag natuurlijk allemaal he.

Lees ook: Blogtips en Succes

Dit zijn mijn 3 tips

Geld nodig?

Wil je een eigen domeinnaam, goede beveiliging, affiliate links? Eigenlijk het totale pakket. Ja, dan heb je een x aantal gedrag nodig om te investeren. Je kan ook een bepaald bedrag opzij leggen en uitzoeken welke pakketten er zijn bij diverse hostbedrijven. Iedereen jaar wordt het wel iets duurder om je domeinnaam, pakket en alles waarvoor je betaald te behouden en goed te houden.

Ben je van plan om lekker te willen reviewen om je blog in het begin een boost te geven? Koop producten die jezelf ook gebruikt, wil gebruiken en waar je budget naar is. Het is zonde om dure dingen te kopen, die je eigenlijk toch niet gebruikt, puur en alleen maar om content te maken. Nee, dat raad ik je gewoon af. In het begin is het ook leuk om gekregen producten/spullen te reviewen. Doe dit alleen als je ook achter het product staat, na een tijdje kan je wel geld vragen, als je website genoeg – is naar je eigen mening- bezoekers trekt. Jij weet wat je waard bent, niet 1 of andere ….!

Je eigen uitgegeven geld terug verdienen

Je uitgegeven geld wil je natuurlijk ook gaan terug verdienen. Je kan geld gaan vragen voor ontvangen producten of als bedrijven geinteresseerd zijn om met je samen te werken. Je kan op zoek gaan naar spullen in je huis die je eigenlijk niet meer gebruikt. Verkoop dit op de bekenden verkoopplatforms, rommelmarkten etc. Schrijf je in bij bloggerplatforms die je helpen aan betaalde opdrachten of ga op zoek naar passenden affiliate marketing merken/websites. Zelf ben ik mij aan het verdiepen in de laatste twee, hoewel ik wel sta ingeschreven, maar bijna niks mee heb gedaan. Is weer een doel opzich het komend jaar, 1,5 jaar.

Tijd

Tijd investeren hoort er nu eenmaal bij. Doe je dit via een blogplanning of niet. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat een blogplanning voor mij niet werkt. Hoewel ik een apart blogartikel aan een goede planning gewijd heb, lukt een weekplanning wel, maar een speciale blogplanning, heel af en toe werkt het. Bedenk goed wil je een blog parttime of fulltime of als hobby? Parttime heeft een mindere tijdsinvestering als je een blog fulltime wil gaan runnen. Houd er rekening mee dat er echt veel tijd in een artikel gaat zitten. Het ene artikel heeft meer tijdsinvestering nodig als het andere. Wees hiervan bewust. Onderwerpen bedenken, uitschrijven van de tekst, producten kopen, testen, foto’s maken, foto’s bewerken, je sociale media kanalen bijvullen met je nieuwe content, teksten bedenken voor je sociale media. Een hoop punten waar je op dient te letten. Vergeet ook het onderhoud van je website niet. Dit is voor mij nog wel een dingetje. Ik moet nog zoveel blogartikelen verbeteren en door opnieuw een nieuwe versie van WordPress heb ik gemerkt dat sommige plaatjes bijvoorbeeld het hartje onderaan mijn blogartikelen super groot afgebeeld staat. Ook verspringen anderen dingen weer. Dit is ook een tijdsinvestering. Op deze manier blijf je dus bezig, omdat er geregeld wel iets tussen komt.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt? Of heb jij zelf nog goede tips die voor jouw werken? Schrijf dit gerust in een comment.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Liefs x Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *