Thuis werken leuk houden? Hoe doe je dat?
Ambitie en Succes

Tips om thuiswerken leuk te houden

Thuiswerken leuk houden? Hoe doe je dat? Wat heb je er voor nodig en wat zou kunnen helpen om het leuker te maken. Tenslotte bepaald jij zelf of deze tips het thuiswerken het inderdaad voor jouw leuker maken en wellicht ook productiever. Dus: Hoe pak je dat thuiswerken op een leuke manier aan?

Maak van tevoren een goed planning

Hierdoor weet je hoeveel tijd je nodig hebt en wat er gedaan moet worden. Dit geeft bij jezelf rust in je hoofd en creëert helderheid waarop er gefocust moet worden.

Sta elke dag op tijd op

Kleed je aan, ontbijt en begin met de belangrijkste taken. Gedurende de dag zakt je concentratie en is het dus slim om de minder belangrijke taken of taken die je op de automatische piloot doet, later op de dag in te plannen.

Zet je werkmodus aan

Hoe lastig dit voor sommige mensen kan wezen in de eigen thuisomgeving, is het echt verstandig om deze mindset te hebben. Je werkt geconcentreerder, je ziet resultaat en hierdoor wordt je toch blij van?!

Plan pauzes in

Zowel lange als korte pauzes. Ben je bezig met een taak dat veel tijd in beslag neemt of überhaupt je taken?  Maak tijdsblokken van 1 of 2 uur. Hierdoor blijf je scherper en frisser. Voor mij werkt dit immers wel.

Meer ambitie en succes tips nodig? Klik hierop

Werk aan je innerlijke motor

Blijf goed eten en drinken . Een auto kan ook niet zonder benzine!

Ga even naar buiten

Een blokje om, doe een boodschap of ga in je tuin of balkon zitten. Even wat frisse lucht, misschien een zonnestraaltje doet een mens goed en je bent even uit je werkzone. Je gedachten aan werk is even on hold, zodat je daarna weer vol goede moed aan de slag kan.

Work-out baby!

Je kan ook kiezen voor een korte work-out. Op Youtube of een ander social media kanaal kan je dit vinden. Ook kan je even een leuk muziekje aan zetten en dansen maar.

Glitter momentje

Vier je glitter momenten, door successen te vieren, ook al is het iets kleins, je hebt dit wel geflikt he!

Meer blogtips vind je hier

Blijf in connected met anderen

Sociaal contact heeft een mens nodig. Maak het belangrijk door op bepaalde tijdstippen online bij elkaar te komen. Hierdoor kan je elkaar weer motiveren en supporten . Wat elkaar maar ook jezelf weer scherp houdt.

Creëer een fijne werkplek

Want hoe belangrijk is je omgeving waarin je werkt? Dit is heel belangrijk vind ik zelf. Als ik geen energie heb, heb ik een muziekje nodig of de televisie op de achtergrond. Hoe gek dit ook klinkt, dan heb ik afleiding waardoor ik mij beter kan concentreren als ik minder in mijn energie zit. Zoek uit wat voor jou werkt. Is dit ook hetzelfde wat ik omschrijf of een rustige werkplek in huis door een eigen werkkamer. Het kan allemaal

Blijf positief

Vraag daar waar nodig is hulp aan je collega’s en leidinggevende. Je bent niet alleen, ook al werk je vanuit huis. Of is je bedrijf aan huis, dan kan je altijd hulp aan familie, vrienden of andere ondernemers vragen.

Eindig je werkdag op tijd

Dus op het tijdstip dat jij ook op een kantoor zou stoppen. Of iets eerder als het werk gedaan is.

Wat zijn jouw idealen omstandigheden om thuiswerken leuker te maken?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *