Uncategorized

Tips voor ontharen

Zomerglad, oksels en benen al zomerklaar? Dan is het nu dus echt de hoogste tijd!
Wordt het scheren, harsen of waxen. Lees hier stap voor stap tips voor een gladde zomer.Scheren

  1. Gebruik als je scheert een schoon mesje, liefst eentje speciaal voor vrouwen, dat de rondingen van je lichaam goed volgt.
  2. Scrub je huid 2 keer per week om je vel zacht en glad te houden en ingroeiende haren te voorkomen.
  3. Weinig tijd? Scheer dan eens met een scheerolie, dat gaat snel en moeiteloos.
  4. Gebruik na het scheren geen bodylotion of crèmes die fruitzuren (AHA’S) bevatten. Die zijn op zich heel goed voor je huid, maar op een geschoren huid kunnen ze irritaties veroorzaken.
Harsen
  1. Gebruik in je schaamstreek altijd kleine strips. Buig je been naar buiten, trek de huid met 1 hand strak en trek de strip er met de andere hand tegen de richting van de haargroei in 1 ruk af.
  2. Neem, als je huid heel gevoelig is, 30 minuten voor een harsbehandeling een paracetamol. Bij warm weer of als je transpireert, kun je het best voor je gaat harsen wat talkpoeder gebruiken.
  3. Raak de gewaxte huid niet aan als nagels of vingers niet brandschoon zijn. Lege haarzakjes zijn populair bij bacteriën.
Tip: Ga 24 uur voor en 24 uur na het ontharen liever niet zonnebaden. Geef je huid de kans om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en de kans op irritatie te verkleinen.

Probeer kurkuma
Het beste natuurlijke ontharingsmiddel is kurkumapasta, waarmee je zelf dikke haartjes kunt verwijderen. Breng deze pasta aan voor je een bad neemt en laat het droog worden op de huid. Was de pasta vervolgens af voor een natuurlijke, gladde huid.
Ingegroeide haartjes verwarmen
Wanneer je last hebt van ingegroeide haartjes op de bikinilijn kun je hier een warm kompres tegenaan houden om de huid zachter te maken zodat je ze beter kunt verwijderen.
Gebruik een pincet.
Ingegroeide haartjes kun je verwijderen met een pincet.

Niet te lang weken
Blijf niet te lang in bad liggen weken voordat je je wilt scheren en gebruik ook niet te heet water, anders gaat    je huid rimpelen en enigszins opzwellen waardoor je je niet goed kunt scheren.
Kalmeren met kamille
In veel schoonheidssalons wordt kamillewas gebruikt, wat normale was is waaraan wat kalmerende kamille is toegevoegd. De kamille verzacht de pijn en bestrijdt de rode huid die ontstaat na het harsen. Wanneer je een gevoelige huid hebt, zal het harsen met kamillewas veel minder pijnlijk zijn. Vraag je schoonheidsspecialiste om advies.
Suikerwas
Met suikerwas kun je beter ontharen dan met traditionele was, vooral als je vlak na het ontharen ergens naar toe moet. Gewone was kan aan de benen blijven plakken, maar omdat suikerwas oplosbaar is in water, is dit product heel eenvoudig te verwijderen, zonder dat er restjes achterblijven. Verder werkt ontharen met suikerwas precies hetzelfde als met gewone was.
Srubben voor het ontharen
Om het ingroeien van haartjes te voorkomen, kun je het beste de dode huidcellen verwijderen voor je gaat ontharen met was. Omdat de huid na een goede scrubbeurt zachter wordt en de poriën gaan openstaan, heb je minder kans op ingroeien.
Donshaartjes bleken
Als je last hebt van donshaartjes op je voorhoofd of op je wangen, kun je deze bleken door er met verse citroen over te wrijven en de citroenrasp vijf tot tien minuten te laten inwerken. De citroen bleekt de haartjes zonder ze echter spierwit te maken.
Even rustig afwachten
Wanneer je last hebt van ingegroeide schaamharen, moet je niet in de verleiding komen om de schaamstreek te gaan scrubben, de kans is dan namelijk groot dat je de huid kapot wrijft zodat je last krijgt van zere plekjes, infecties of serieuze huidirritatie.Wacht eerst even af tot de huid tot rust is gekomen voor je besluit te scrubben.
Eerst talkpoeder, dan was
Wanneer je thuis wilt ontharen met was, breng je het liefst eerst een laagje talkpoeder aan op het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. Het talkpoeder zorgt ervoor dat de wasstrip beter zal hechten zodat je beter kunt ontharen.
Voorkom wrijving op de rode bultjes.
Wanneer je na het ontharen of als gevolg van ingegroeide haartjes rode bultjes hebt gekregen langs je bikinilijn, kun je het beste geen strak ondergoed en geen strakke kleding dragen tot de bultjes zijn verdwenen om verder irritatie van de huid en schuren te voorkomen.

Paracetamol tegen pijn
Wanneer je de pijn van het ontharen niet kunt verdragen, kun je de pijn verminderen door een kwartier voor het ontharen paracetamol in te nemen- zo hoef je minder te lijden om mooi te zijn.
Neem al het haar weg.
Wanneer je onthaart, zorg er dan voor dat je alle haartjes met wortel en al verwijdert in de richting van de haargroei. Wanneer je harst, onthaart met wax of epileert, moet je met korte, gelijke rukjes te werk gaan. Laat de haartjes niet afbreken onder de huid; dit leidt ertoe dat het haar dikker teruggroeit en het kan tot ingroeien leiden.
Recht of krom?
Wanneer je je wenkbrauwen, kin of bovenlip epileert, kun je het beste voor een pincet met een kromme punt kiezen om de haartjes te verwijderen; hiermee kun je haartjes gemakkelijker beetpakken zodat je huid minder snel rood wordt en het epileren minder pijnlijk is. Een puntige pincet is geschikter voor het verwijderen van hele korte haartjes.
Een plat pincet voor een groter oppervlak
Een plat pincet is geschikt wanneer je een groter huidoppervlak wilt bijwerken, om bijvoorbeeld de haartjes op je benen en oksels te verwijderen die na het ontharen met was zijn blijven zitten. Een plat pincet kan meerdere haartjes tegelijk uitrukken zodat je efficiënter kunt werken. Haal haartjes altijd uit in de richting van de haargroei zoals alle haartjes in dezelfde richting blijven groeien.
Was en retinol
Wanneer je retinol of accutane gebruikt of andere medicijnen voor je huid, moet je dit wel aan de schoonheidsspecialiste melden voordat je je laat ontharen met was. Deze middelen kunnen de huid namelijk extra gevoelig maken. In overleg met je huidarts kan de behandeling misschien worden aangepast.
Gebruik geen was op een verbrande huid.
Wanneer je huid is gelaserd of wanneer je last hebt van een zonverbrande huid, mag je geen was gebruiken. Beide producten leggen namelijk de gevoelige huid bloot en kunnen je huid rood en branderig maken. Je kunt het beste een week wachten voor je gaat ontharen met was

Haarconditioner voor het scheren
Wanneer je scheerschuim op is, kun je een beetje haarconditioner gebruiken om je benen te scheren. Omdat de conditioner zacht en glad is, trekt je huid minder en wordt de huid vanzelf glad getrokken.
Veel water
Om je goed glad te scheren, kun je het beste eerst een kort, warm bad nemen. Zo hydrateer je je huid en bovendien scheer je je beter wanneer je haartjes nat en soepel zijn.
Verminder haar op je gezicht met rozenwater.
Wanneer je haar op je gezicht stimuleert, zal het ook eerder groeien. Om  het zo min mogelijk te stimuleren, kun je een lichte reiniger zoals rozenwater en een lichte moisturizer gebruiken- deze voeden de haarwortels niets.
Nat scheren voor een gladde huid
Zoals iedere kapper je kan vertellen, geeft nat scheren het gladste resultaat. Maak voor het scheren niet alleen de huid maar ook de haartjes nat. Gebruik een speciaal scheerschuim of scheermousse en trek je huid tijdens het scheren strak. Werk met lange egale halen naar boven toe, tegen de richting van de haargroei
Let op je schenen
De  huid op je scheenbenen is erg dun en kan snel uitdrogen, rimpelen of schilferen wanneer je er niet voldoende aandacht aan schenkt. Je kunt ze het beste iedere ochtend insmeren om ze mooi glad en soepel te houden.
Hars niet vlak voor je menstruatie
Op de dagen vlak voor je menstruatie is je hormoonhuishouding uit balans, waardoor je gevoeliger bent voor pijn dan op andere dagen. Let hierop en stel het ontharen met was of hars uit tot een andere keer.
Houd het koel
Ga niet binnen 24 uur na het ontharen met was of hars naar een sauna, neem geen heet bad en ga niet sporten of zonnebaden. Bij al deze activiteiten gaat je lichaamstemperatuur omhoog en wanneer je zweet kun je last krijgen van irritatie op je pas onthaarde lichaamsdelen. Probeer je lichaamstemperatuur dus zo normaal mogelijk te houden.
Laseren
Een nieuwe behandelmethode om permanent van ongewenste haargroei af te komen is verwijdering door middel van laserstralen. Deze behandeling is vooral zeer doeltreffend voor mensen met donker haar en een lichte huid.
Haren knippen
Wanneer je haren eerst bijknipt met een nagelschaartje, zul je ze veel eenvoudiger kunnen verwijderen met was of hars. Je voorkomt klitten en daarmee verminder je pijn. Bovendien kun je het haar in rechte lijnen knippen zodat je jezelf daarna mooi egaal glad kunt ontharen.
Mijn eigen tip
Wat ik wel eens vaak doe als het mooier weer gaat worden.En deze tip heb ik van mijn moeder. Hier ga ik dan ook echt voor zitten vaak in de tuin als de zon schijnt en ik heb niks te doen en mijn haartjes van mijn benen zijn lang genoeg. Dan trekt ik ze 1 voor 1 met een pincet eruit. Wel met de haargroei meetrekken. 
Dit vaak herhalen, dan komen de haartje haar bijna nooit meer terug want mijn moeder heeft zelfde haar op haar benen.
Ook kun je na het ontharen om rode bultjes, jeuk of irritaties te voorkomen een klein beetje sudocrème op je bikinilijn smeren. Dit twee dagen erna nog herhalen ( doe ik vaak ). Bij mij helpt dit.
♥ Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Reacties

juni 23, 2013 bij 2:00 pm

Onwijs handige tips! Het liefst laser ik alles weg.juni 23, 2013 bij 3:12 pm

You are so sweet! I totally loved this post!!! Really great inspiration! Love, Kyra
FOLLOW MY BLOG // TELL ME // I FOLLOW YOU BACK!

juni 23, 2013 bij 4:51 pm

Super handig dit!

Thanks voor het commenten! Ja ik volg jou al, weet niet als jij mij al volgt 😀

Liefs Anastasia

http://www.anastasiallh.comjuni 23, 2013 bij 6:49 pm

Bedankt voor de tips. Ik wist heel veel dingen al, stond ook in de Mooi van de Etos.juni 23, 2013 bij 6:49 pm

Handige tips, ik vind het altijd zo'n rotklusje dat scheren x

juni 23, 2013 bij 9:19 pm

Handige tips hoor, dankjewel (:juni 24, 2013 bij 1:39 pm

Heel interessant! Ik zou graag een epileerapparaat kopen, maar voorlopig scheer ik nog gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het is zomer

juni 21, 2013

Outfit: Band T-shirt

juni 25, 2013