Uncategorized

Uggs ?? Wen er maar aan

Uggs laarzen zijn een begrip geworden en lijken voorlopig niet uit het straatbeeld te verdwijnen. Uggs of Ug laarzen zijn laarzen van schapenleer en schapenbont en zijn al een paar winters een trend en niet alleen in winter.

Niet nieuw

Je zou misschien denken dan Uggs iets is van de laatste jaren, maar niets is minder waar. In landen met een koud klimaat als de Polen en China zijn schapenleren laarzen en schoenen al eeuwen al een gelief en veel gebruikt schoeisel. Maar pas sinds de jaren `50 van de vorige eeuw is de populariteit ervan gegroeid.

Populair door piloten en sporters

De populariteit van de schapenleren laarzen is overgebracht door piloten in de eerste en tweede wereldoorlog. Ze hadden de grootste moeite hun voeten warm te houden, hoog in de lucht in hun onverwarmde vliegtuigen. Het enige wat wel hielp waren schapenleren laarzen. In de jaren `60 maakten ook sporters als zwemmers en surfers dankbaar gebruik van de Uggs laarzen als ze tussen hun wedstrijden uit het water kwamen en moesten wachten voor de volgende. Ook surfers die zich tegen de kou beschermden met een wetsuit die niet hun voeten bedekten, deden maar al te graag Uggs aan als ze uit het water kwamen.

Niet alleen voor de winter

Al zien Uggs er uit of ze vooral bedoeld zijn voor het warm houden van de voeten. En warm houden doen ze tot temperaturen van -30c. Zonder er sokken bij te dragen. Toch zullen ze bij warme temperaturen je voeten koel houden vanwege de isolerende werking van de schapenhuid.

Ugg van Ugly

Het zal een aantal mensen niet verbazen dat de naam Ugg oorspronkelijk komt van Ugly(lelijk). Maar de praktische kenmerken lijken het te hebben gewonnen van het uiterlijk. Het onderwerp van de Ugg laars zoals we die nu kennen, komt uit Australië, het schapenland bij uitstek. De laatste tweehonderd jaar gebruikten Australische schapenherders de laarzen al voor zowel de warmte als het comfort. Steeds meer mensen namen dit gebruik over.

Modetrend bij celebs

Dat de Ugg laarzen nu steeds meer gedragen worden, komt niet meer alleen door het comfort dat ze bieden, maar is het gevolg van een echte modetrend. De modetrend werd groot door beroemdheden als Paris Hilton, Kate Moss,Jennifer Aniston die Uggs gingen dragen.

Niet goedkoop

Vanwege de kwaliteitsmaterialen die gebruikt worden zijn Uggs niet bepaald goedkoop. |De prijzen van Ugg laarzen lopen uiteen van 130 tot 430 euro. Er zijn ook Uggs voor baby’s vanaf 60 euro.

Hoe draag je Uggs?

Ben je van plan Uggs aan te schaffen, koop ze dan in neutrale kleuren. Hoewel ze in paars en roze ook heel leuk zijn, zijn ze makkelijker te combineren met de rest van je kleding als ze neutraal van kleur zijn.
Draag je broek in de laars. Dit staat het leukste met broeken en spijkerbroeken met niet te wijde pijpen.
Uggs worden ook wel gedragen in combinatie met een minirok of short. Maar niet iedereen kan dat hebben natuurlijk, afgezien of je het mooi vindt.

Tips

* Uggs zijn niet echt geschikt bij nat weer en modderige ondergrond.
* Je kan Uggs niet in de wasmachine wassen. Wel zijn er speciale reinigingsmiddelen voor je Uggs.
* Je hoeft  geen sokken in je Uggs te dragen, ze slijten wel minder als je wel sokken draagt.
* Pas op voor namaak
* Niet iedereen vindt Uggs mooi. Er zijn nogal wat mensen die uitgesproken hekel hebben aan Uggs.

                                                       

♥ Annemieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *